От петък до неделя басейн Спартак в столицата ще бъде

...
От петък до неделя басейн Спартак в столицата ще бъде
Коментари Харесай

Петър Мицин бе най-бърз в квалификациите на 200 м бътерфлай на Държавното по плуване


От петък до неделя басейн " Спартак " в столицата ще бъде хазаин на държавното отборно състезание по плуване. В конкуренцията присъединяване ще вземат най-хубавите български плувци.

Петър Мицин бе най-бърз в квалификациите на 200 м бътерфлай с време от 2:03.98 мин. Антъни Иванов е трети. Втори сред Мицин и Иванов се подреди Виктор Христов.

" Реших да плавам, тъй като доста хора ме отписаха. Аз обичам да им потвърждавам противоположното. След 4 месеца отмора е супер. Успяхме да станем 4-и на щафетата. Явно който си го може, си го може. Надявам се правдата да спечелва и да не съм осъден. Не съм употребявал нищо ", показа Антъни Иванов в изявление за Българска национална телевизия.

Шампионатът е подготовка за Олимпийските игри в Париж през 2024 година, както и за международното състезание през лятото в Японския град Фукуока.

" Подготовката ми върви добре. Надявам се да не преставам в същия дух, да си усъвършенствам резултатите и да чакам в най-скоро време норматив за Олимпиада ", добави Петър Мицин.

В днешните серии присъединяване взе и Йосиф Миладинов в щафетното плуване на 4 по 100 микс крол. При дамите най-интересна бе конкуренцията в квалификациите на 100 м тил, където лидерка е Габриела Георгиева. Финалите са от 18:30 часа.

Автор: Моника Симеонова

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР