От петък до днес във Враца бяха проведени благотворителни гинекологични

...
От петък до днес във Враца бяха проведени благотворителни гинекологични
Коментари Харесай

Над 40 жени от Враца прегледани по най-съвременните гинекологични методи

От петък до през днешния ден във Враца бяха извършени благотворителни гинекологични прегледи на над 40 дами. Прегледът включваше цялостен гинекологичен обзор, обзор на гърди и цитонамазка. В новооткрития акушеро-гинекологичен кабинет преглеждаше изтъкнатия освен на Балканите, само че и в Европа, експерт Доктор Дионисия Куцюруба. В края на първия ден от акцията по предварителната защита се организира и среща-беседа с лекар Куцюруба. Информационната част от благотворителната акция отдадена на геникологичното здраве започва в библиотеката на Враца.

Това беше и първият от серията диалози, които ще провежда Регионална библиотека „ Христо Ботев” – Враца и фондация „ Докосни щастието”, които ще бъдат отдадени на гинекологичното здраве на дамите в разнообразни възрасти. „ С наслада се включваме в самодейността, проведена от създателката на фондация „ Докосни щастието” Теодора Игнатова”, сподели при откриването на срещата шефът на Република България „ Христо Ботев” Силвия Врачовска.



„ Превенцията при дамите в разнообразни възрасти” бе тематика, с която се откри осведомителната акция, а присъстващите дами имаха вазможността да задат десетки въпроси на доктор Куцюруба. Международният престиж в региона на гинекологията и мастология даде извънредно изчерпателни отговори, препоръки и насоки по тематиките за предварителна защита от болести, инфекции и вируси.



Серия от въпроси имаше и за имунизацията срещу човешкия папилома вирус. Д-р Куцюруба посочи, че това е ваксина, която с изключение на на младите девойки би трябвало да бъде поставяна и на всички момчета, с цел да не се позволява разпространението на вируса. Тя подсети, че положителната осведоменост по въпросите на предварителната защита са първата и най-важна стъпка към положителното здраве.

Присъстващите дами съумяха да си запишат и първите часове за прегледи в новооткрития кабинет, в които ще съветва доктор Дионисиа Куцюруба. Кабинетът е основан от фондация „ Докосни щастието”, която поема и по-голямата тежест от цената на прегледите.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР