От пет до седем лева варира цената за килограм жив

...
От пет до седем лева варира цената за килограм жив
Коментари Харесай

От пет до седем лева за килограм жив шаран в Русе

От пет до седем лв. варира цената за кг жив шаран в Русе. По мотив на идния празник Никулден - 6 декември, инспектори от Областната дирекция по сигурност на храните /ОДБХ/ правят засилени инспекции на търговски обекти за продажба на риба. Това разяснява шефът на ОДБХ в крайдунавския град доктор Георги Дяков.

Той изясни, че до момента са осъществени 40 инспекции на профилирани обекти за продажба на риба в региона. Нарушения не са открити. Не е записана и противозаконна продажба на риба по улиците, каквито случаи е имало предходни години.

Дяков изясни, че инспекциите, които се правят целогодишно, дават резултат. Отделно, размерът на глобите също не е невисок.

Например, в случай че търговец не може да показа съпътстващ документ за продаваната от него риба, санкцията за физическо лице е от 1000 до 2000 лв., а за юридическо - от 2000 до 4000 лв..

Дяков сподели, че множеството търговци, които продават риба, имат регистрирани рибовъдни стопанства.

Той разяснява също, че значително чиновници от Областната дирекция по сигурност на храните в Русе са с ковид, а други са карантинирани, защото са имали контакт със инфектиран. По тази причина има усложнение при инспекциите, само че въпреки всичко дирекцията съумява да се оправя с реализирането на контрола.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР