От печат излезе романът на съдия Иван Стоилов Екстрийм -

...
От печат излезе романът на съдия Иван Стоилов Екстрийм -
Коментари Харесай

Издадоха рокаджийския роман на съдия Иван Стоилов

От щемпел излезе романът на арбитър Иван Стоилов " Екстрийм - една рокаджийска история с рейс ". Магистратът в Софийски областен съд е родом от Димитровград, също по този начин е ученик на хасковската Езикова гимназия " Проф. доктор Асен Златаров ". Преди много години, до момента в който бе студент, създателят бе и перо на „ Марица ”.

Художественият текст разказва щурото пътешестване на нашенци до Унгария и обратно за концертите на " Екстрийм " и " Аеросмит " през деветдесетте години на предишния век. " Свежа, достоверна, мощно зареждаща история от 1990-те… Раждат се другарства, изгряват прозрения в едно пътешестване на порастването... И несъмнено – всичко е рисково. И напълно естествено. И изцяло същинско “, написа за " Екстрийм " редакторът Елка Димитрова.

Ръкописът на Стоилов бе включена в десетия народен книжовен конкурс за непубликуван български разказ " Развитие “ на едноименната корпорация. Така тази пролет романът бе отличен с една от двете Специални награди и по този начин завоюва правото да бъде публикуван от корпорация " Развитие ".
Журито в състав проф. Ивайло Знеполски, доц, Бойко Пенчев и Георги Господинов на няколко пъти по време на церемонията посочи равностойността на всички номинирани текстове, което извънредно мощно го е затруднило да дефинира спечелилите.
По тази причина " Развитие “ връчи почетни грамоти на всички номинирани – самопризнание за достижението им, качествата и цената на техните романи.
Иван Стоилов е приключил е право в Софийския университет " Св. Климент Охридски ". 11 години бе следовател, като в две от тях беше учител в Националния институт на правораздаването. От 10 години е арбитър./Марица

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР