От Патриша ЗенгерлеВАШИНГТОН (Ройтерс) - Американският републикански сенатор Томи Тубървил

...
От Патриша ЗенгерлеВАШИНГТОН (Ройтерс) - Американският републикански сенатор Томи Тубървил
Коментари Харесай

Републиканският американски сенатор блокира повече военни номинации, позовавайки се на политиката за абортите

От Патриша Зенгерле

ВАШИНГТОН (Ройтерс) - Американският републикански сенатор Томи Тубървил предотврати утвърждението на стотици военни номинации в четвъртък, продължавайки своята блокиране на покачвания в символ на митинг против политиката на Министерството на защитата за абортите.

Сенаторът демократ Тим ​​Кейн прочете имената на 364 военни офицери, които са били номинирани за покачване, с молба те да бъдат утвърдени. Tuberville възрази против всички тях.

Tuberville блокира бързото удостоверение на високи военни покачвания от февруари, с цел да стачкува против политиката на Пентагона за покриване на пътните разноски за аборти за военнослужещи и лица, подвластни от тях.

Военни водачи споделят, че задръстването е навредило на националната сигурност, като е оставило основни позиции празни и е затруднило набирането и задържането на войски.

Съгласно разпоредбите на Сената, един законодател може да задържи номинации, даже в случай че останалите 99 всички желаят да се движат бързо. Блокадата на Тубервил се сблъска с опозицията от страна на някои републиканци, както и на демократи, които споделят, че той би трябвало да изрази мнението си по политически въпрос, като се насочи към номинираните, забъркани в политиката, а не наказвайки военни членове, които са спечелили покачване.

„ Тези лица са в невъзможност, която е доста мъчителна за тях ", сподели Кейн.

Tuberville сподели, че просто употребява единственото средство, налично за републиканец в следения от Демократите щат.

" Единственото пълномощие, което има сенатор от малцинството, е да отсрочи номинация “, сподели Тубервил.

Блокадата на Тубервил постави завършек на десетилетия, през които Сенатът рутинно одобряваше огромен брой военни покачвания едновременно. Той твърди, че Сенатът може да заобиколи дейностите му, като утвърди едно покачване едновременно, развой, който ще отнеме месеци.

Демократичните водачи в Сената работят върху смяна на разпоредбите, която ще заобиколи блокадата на Tuberville. < /p>

Няколко щата имат стеснен достъп до аборти, откогато предходната година Върховният съд анулира решението Роу против Уейд, признаващо конституционното право на аборт. Пентагонът финансира пътуванията, тъй че на дамите военнослужещи да не се отхвърля достъп до услуги за аборти, тъй като не могат да избират къде да бъдат ситуирани.

(Доклад от Патриша Зенгерле, Редактиране от Розалба О'Брайън)

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР