От Пътната агенция обявиха резултатите от извършените проверки на основни

...
От Пътната агенция обявиха резултатите от извършените проверки на основни
Коментари Харесай

120 нарушения открити при проверка на магистралите

От Пътната организация оповестиха резултатите от осъществените инспекции на съществени пътища и автомагистрали за съществуване на нерегламентирано потребление на пространството под тях и прилежащите им територии, съобщи Българска национална телевизия. Повод за инспекциите стана пожарът под виадукта на автомагистрала " Струма " при Дупница в средата на месеца. Съоръжението беше съществено повредено, а укрепването на виадукта ще продължи към 4 месеца и ще коства близо 2 милиона лв..

Проверката обгръща територията на цялата страна. От АПИ са ревизирали над 3800 уреди. При 120 от тях са открити нарушавания - те са употребявани нерегламентирано. От пътната организация увериха, че нарушителите ще бъдат санкционирани. За физически лица санкцията е от 200 до 500 лева, а за юридически - от 1000 до 3000.

Където нарушителите не могат да бъдат открити, почистването ще е за сметка на АПИ. В момента се прецизира какъв брой пари ще са нужни.

Инспекторите от АПИ са открили, че най-често под мостовете се изхвърлят гуми и боклуци. По време на конференцията бяха показани и фрапантни резултати. Оказва се, че аграрни стопани отглеждат животни точно под мостовете на автомагистралите, и съхраняват сено.

От АПИ чакат почистването да завърши доникъде на септември, само че подчертаха, че парите за това ще са за сметка на възобновяване на маркировката и други действия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР