От Пътна полиция“ при ОДМВР - Габрово призовават мотористите да

...
От Пътна полиция“ при ОДМВР - Габрово призовават мотористите да
Коментари Харесай

Пътна полиция с апел към мотористите: „Шофирайте внимателно и бъдете отговорни на пътя“

От „ Пътна полиция “ при ОДМВР - Габрово приканват мотористите да заобикалят отрицателни прояви на пътя, които могат да доведат до пътнотранспортни катастрофи. Важно изискване за сигурност е ръководството на механически изправни моторни транспортни средства, минали на наложителни годишни механически прегледи; потреблението на защитни каски и специфични защитни дрехи.

Високата скорост и неспазването на разпоредбите за придвижване постоянно водят до настъпване на тежки пътни произшествия. От „ Пътна полиция “ молят водачите да преценяват скоростта с атмосферните условия; да не минават с висока скорост през кръстовища, да са изключително внимателни в обитаемоте места, където на пътното платно може ненадейно да излезе дете или животно, водач, който да навлезе в кръстовището при червен сигнал на светофара; водач, който не следи огледалата за назад виждане и подхваща маневразавой наляво или в противоположна посока, без да е забелязал приближаващия откъм гърба мотоциклетист. При висока скорост не може да се реагираи да се предотвратят удар и рухване.

Пътните служители на реда приканват и водачите на коли да са изключително бдителни и да преценяват държанието си по отношение на мотористите - да обезпечават безвредна дистанция; да не подхващат внезапни, непредвидени маневри; маневрите да се правят гладко и с в точния момент подаден мигач, след непрестанно наблюдение на пътя за поява на мотоциклети, движещи се с висока скорост.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР