От пътна полиция отправиха апел към водачите да не предприемат

...
От пътна полиция отправиха апел към водачите да не предприемат
Коментари Харесай

КАТ и АПИ зоват да не пътуваме без крайна необходимост

От пътна полиция насочиха зов към водачите да не подхващат пътешестване, в случай че не е извънредно неотложно. Причина са изобилните снеговалежи, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

Поради изобилен снеговалеж и за снегопочистване краткотрайно е лимитирано придвижването на моторни транспортни средства над 12 т по Автомагистрала „ Люлин “, посока излаз София.

Идентично ограничаване е въведено по път I-6 Кюстендил - Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “, сред 10 - 56 км по автомагистрала „ Тракия “, както и  по дестинацията - Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " - Сливница. Временно се лимитира придвижването в изпреварващата лента при км 221 на Автомагистрала " Тракия " заради аварирал товарен камион. Движението се реализира в дейната лента.

Обилен сняг вали и в региона на автомагистрала „ Хемус “, там видимостта е понижена и поради падналата мъгла.

Шофьорите, на които през днешния ден им следва пътешестване, е належащо да потеглят на път с коли, готови за зимни условия, предизвестиха и от АПИ. Националният институт по метеорология и хидрология е определил жълт код за рисково време в областите Видин, Монтана, Враца, София-град, Софийска област, Перник и Кюстендил, в които се чакат снеговалежи и формиране на снежна завивка.

АПИ моли водачите, на които през днешния ден не им се постанова незабавно пътешестване в Северозападна България да се въздържат от пътешестване. Водачите на тежкотоварни транспортни средства и на леки коли би трябвало да потеглят на път единствено с подобаващи гуми, да карат със съобразена скорост и нараснало внимание, спазвайки отдалеченост и напътствията на контролните органи. Блокирането на придвижването от коли, които не са готови за зимни условия, затруднява работата на снегопочистващата техника и попречва пътуването на всички останали водачи, прецизират от организацията.

При нужда е допустимо да се стопира придвижването за осъществяване на снегопочистване и превантивна обработка на пътните сектори, с цел да се избегне възникването на пътни произшествия. 27-те регионални пътни ръководства и снегопочистващите компании работят на 24 часов режим и са в подготвеност за поддържане на републиканската пътна мрежа.

Усложнена е пътната конюнктура в страната, мощен снеговалеж има в Кюстендил, Пазарджик,  София,  както и в региона на проход „ Предел “, Юндола, Попови ливади, Сатовча и Добринище /обл. Благоевград/; Враца и Леденика /обл. Враца/; Ловеч, Троян, Ябланица, Априлци, Шипково, „ Троянски “ проход /обл. Ловеч/; Берковица /обл. Монтана/, Видин, прохода „ Шипка “, сочат данните на ГДНП към 13.30 часа.

На места има закъсали товарни коли. Създадена е организация за изтеглянето им, тъй че да не пречат и да затрудняват придвижването.

За снегопочистване, краткотрайно е лимитирано придвижването на МПС над 12 т по посока:  Автомагистрала „ Струма “ от п.в " Бобошево " в посока София; Автомагистрала „ Люлин “ в посока излаз София - водачите изчакват на място от 5-ти км при п.в. „ Мало Бучино “; път I-6 Кюстендил- Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево “ ; път I-8 Граничен контролно-пропусквателен пункт " Калотина " - Сливница.

Временно се лимитира придвижването по път I-1 Видин – Монтана по околовръстния път на гр. Монтана при км 10+590 заради изтеглянето на аварирал товарен камион. Водачите изчакват на място.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР