От първия ден, в който приключи снеготопенето екипите бяха на

...
От първия ден, в който приключи снеготопенето екипите бяха на
Коментари Харесай

Над 20 екипа работят по ремонтите на улиците в София

От първия ден, в който завърши снеготопенето екипите бяха на улиците и за разчистване на улиците и на междублоковите пространства, сподели Фандъкова по Българска национална телевизия.

Тази зима беше забавна - лека, само че динамично се сменяше времето. Още през януари имаше темпеаратури от до 15 градуса, имаше съществени амплитуди. Това е съществено тестване за пътната настилка, изясни кметът на София.

"За първа година бюджета за съществени улици и булеварди се равнява на този за вътрешноквартални улици. Ще разчитаме на районните кметове, те би трябвало да подадат своите обекти и да управляват компаниите които ще работят. Бюджетът който сме отделили е сериозен и би трябвало да се внимава ", сподели Фандъкова.

"Тъй като зимата беше лека, сега се пресмята какъв брой пари са се икономисали от снегопочистване. Тази година сме заложили повече пари за миене на улиците. Ако можем да отделим средства от зимното разчистване още веднъж ще идат за миене. Със сигурност ще се почувства от жителите. Вече бяха мити съществени булеварди. Сега остава да се влезе в кварталите ", добави тя.

"Най-напред ще се ремонтира ул. "Граф Игнатиев ". Там ще се подмени канализацията и водопровода, които са доста остарели. Със сигурност би трябвало да се конструира подземната инфраструктура, с цел да има повече живот на настилките. Предстои изборът на реализатор. Ще бъдат реконструирани и площадите "Славейков " и "Гарибалди " ", изясни Йорданка Фандъкова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР