От първия ден, в който приключи обилното снеготопене, екипите бяха

...
От първия ден, в който приключи обилното снеготопене, екипите бяха
Коментари Харесай

Фандъкова: Над 20 екипа работят по ремонтите на уличната мрежа

От първия ден, в който завърши изобилното снеготопене, екипите бяха изкарани на улицата, както във връзка с почистването на улиците, по този начин също и във връзка с междублоковите пространства. Почистващите компании непрестанно работят по почистването първо на главните булеварди, по които се движи градският превоз, а последователно и с влизане в кварталните улици, изясни в " Денят стартира " столичният кмет Йорданка Фандъкова. Такава е организацията и за ремонтите, добави тя.

Над 20 екипа работят по ремонтите на уличната мрежа, сподели Фандъкова и изясни, че към 40 са обектите, по които би трябвало да се работи. Работи се по проект - график, качва се на уеб страницата, както за миенето на улиците, по този начин и за ремонтите, изясни тя.

Фандъкова дефинира отминалата зима като " забавна " - лека, само че с доста динамично изменящо се време.

По думите й към момента се пресмята какви средства са спестени от по-леката зима - сигурно няма да сме изразходвали целия бюджет, сподели столичният кмет.

Тази година по принцип сме заложили повече средства за миене - към милион и 800 хиляди повече спрямо предходната година.
Това ще ни разреши да мием повече, сподели Фандъкова и добави, че в това време, в случай че могат да се отделят средства от зимното разчистване, те още веднъж ще отидат за миене. Вече бяха измити съществени булеварди, разяснява Фандъкова.
Възложила съм да се работи поетапно, само че непрестанно - тогава, когато не вали - да се работи по ремонт на улици, и по разчистване и миене на улици.
Като най-знаков и основен обект за тази година тя избрани улица " Граф Игнатиев ":
Там следва да се работи и от страна на Софийска вода, с цел да се подмени напълно канализацията и водопровода, които са доста остарели. И сигурно би трябвало да се реконструира подземната инфраструктура, с цел да може след това да сме спокойни, че ще имаме повече живот на настилките.
Ще бъде реконструиран и площад Славейков, градинката на Св. Седмочисленици и площад Гарибалди.

Дала съм задача да се направи организация и за стартирането на работата по бул. Арсеналски - там следва създаване на тролейбусна линия, която ще свърже доста съществени квартали с метрото на София.
Продължаваме да строим нови детски градини, изясни Фандъкова и добави, че следва откриването на 4 детски градини през тази година и старта на строителството на 8.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР