От първите трима български участници на световното първенство по лека

...
От първите трима български участници на световното първенство по лека
Коментари Харесай

Само Демирева се добра до финал на световното по лека атлетика

От първите трима български участници на международното състезание по лека атлетика в Доха (Кат) само Мирела Демирева съумя да се класира за край в дисциплината си. Олимпийската вицешампионка в скока на височина беше на косъм от отпадане в квалификациите на ст. " Халифа ", само че въпреки всичко покри нормата от 194 см и откри място измежду 12-те състезателки, които довечера ще се борят за купата и медалите.

" Винаги човек самичък прави сложни нещата - разяснява Демирева, която в събота навърши 30 година - Аз не тичам от отговорност. Квалификацията постоянно е тежко съревнование, най-малко за мен. Има единствено какво да загубиш, няма какво да спечелиш, защото на мен задачата ми е златен орден, а не да се класирам за край. В понеделник ще скачам за златен орден. В противоположен случай не виждам въобще смисъл да влизам в надпреварата. "

Още в първия ден от шампионата в петък Георги Цонов завърши присъединяване си в тройния скок. Балканският първенец (с персонален връх от 17,03 м) преодоля едвам 16,61 м в квалификацията и се подреди на 21-во място от 33-ма състезатели в крайното класиране.

" Липсваше това, че не можах да скоча повече - изясни Цонов. - Не мога да кажа нищо. Бях добре, усещах се добре, само че не можех да завърша опит. Тройният скок е доста гадна дисциплинираност. Формата ти е по-добра, само че скачаш по-малко, тъй като просто в тези три опита не съумяваш да си изцедиш максимума. Не мога да го отдам на нищо. Просто дневно - не е формата, не е пистата, не е температурата. Днес се е уцелило, че няма да скоча повече. "

В събота пък Инна Ефтимова отпадна в сериите на 100 м. Спринтьорката, която нямаше затрупан норматив, само че получи специфична покана от уредниците, финишира за 11,79 сек. и зае 41-ва позиция измежду общо 47 приключили конкуренцията.

Вчера нямаше българско присъединяване, а през днешния ден в 17:05 ч. стартират сериите на 200 м, в които ще бяга Ивет Лалова-Колио. Финалът на Демирева в скока на височина пък е от 20:30 ч. Шампионатът в Доха се излъчва по Българска национална телевизия 3.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР