От първи юли влизат нови правила при пътуване в Гърция.

...
От първи юли влизат нови правила при пътуване в Гърция.
Коментари Харесай

Туроператор: Връчването на фишове на границата бави туристическите групи

" От първи юли влизат нови правила при пътешестване в Гърция. На специфичен линк гръцкото външно министерство е поместило всички нови правила за пътуващите – би трябвало да има попълнена персонална информация на посетителите – две имена, адрес на престояване в страната, адреса на непрекъснатото местопребиваване в България, както и всички персонални данни на пътуващите. С попълването на тази форма, се генерира неповторим баркод, който пътуващият би трябвало да показа на граничните управляващи при прекосяването на границата. Баркодът може да бъде показан на телефона или на книжен притежател на граничните управляващи ", заяви Михаела Барболова от туристическа организация „ Мирея “.

Генерирането на кода лишава до 48 часа. „ Ние през днешния ден попълнихме два такива формуляра, получихме удостоверение за попълването, и се надявам в границите на 24 часа да се получи и кода “, добави Барболова.

Гръцкият туризъм е от първостепенно значение за нашите съседи, нямам доверие да причинят каквото и да е стеснение на българските туристи при прекосяването на границата, счита представителят на туристическата организация.

Относно санкциите и остарели фишове и актове, които българската Пътна полиция връчва на прегрешили водачи, Барболова заяви, че при събирането на санкциите българските служители на реда са извънредно общителни, учтиви и другарски настроени. „ Наша група туристи беше свалена, тествана, и против персонални карти им бяха връчени документи за невръчени санкции и фишове, като им беше дадена опция в 14-дневен период да платят санкциите си с 30%-ова отстъпка, а по-късно дължат цялостната сума “.

Българските туристи са наясно, че на границата се вършат такива инспекции, нямаше митинги и напрежение, тъй като знаят, че дължат парите за санкциите. На границата има и ПОС-терминали, на които всеки може да си заплати санкциите незабавно. Глобата другояче се заплаща по местоживеене на отговорния лидер.

„ Не разбирам за какво тези санкции би трябвало да се връчват навръх граничния пункт, като по този начин една група с туристи може да чака извънредно доста – да вземем за пример, за връчването на санкция на момиче за нарушаване, направено през 2018 година целият туристически рейс би трябвало да чака. Има други разновидности – пред Български пощи, или с пощальон, – има разновидности по какъв начин санкцията да бъде връчена незабавно на нарушителя. Това значи ли, че тези, които в никакъв случай не напущат рамките на България, в никакъв случай няма да си получат санкциите? “, попита Барболова.

Някои хора поясняват новата система за връчване на санкциите по границите като метод българските туристи да бъдат отклонени от Гърция. „ Аз персонално считам, че хората, които са решили да пътуват на отмора в Гърция, ще го създадат при всевъзможни условия, а тези, които са решили да почиват в България, ще си пътуват у нас. Никой, който желае да пътува в Гърция, не може да бъде пренасочен към друга дестинация “, добави туроператорът.

А българските туристи на границата също не са изключително удовлетворени от новите ограничения, които гръцките гранични управляващи постановат от първи юли.

„ Не съм доста удовлетворен, по-добре ще е да отпадне тази декларация “, споделя Атанас – пасажер, който се връща от Гърция. Попитан къде би избрал да почива по време на лятната си отпуска, мъжът е безапелационен, че ще избра Гърция пред България. „ Там изискванията са по-добри “, приключва Атанас.

*Източник: https://bgnesagency.com/
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР