От първи юли догодина минималната пенсия ще бъде 250 лева.

...
От първи юли догодина минималната пенсия ще бъде 250 лева.
Коментари Харесай

Първият ден от болничните няма да се заплаща, реши съветът на управляващата коалиция

От първи юли следващата година минималната пенсия ще бъде 250 лв.. Това са се договорили ГЕРБ и „ Обединени патриоти “ на политически съвет на ръководещата коалиция с присъединяване на премиера Бойко Борисов.

Политическият съвет, в осъществяване на заложените в програмата за ръководство цели, е решил минималната пенсия да стане 250 лв. от началото на юли 2020-а година, като това ще обхване близо 800 000 пенсионери, изясни водачът на НФСБ Валери Симеонов на брифинг в Народното събрание. Това предложение ще бъде импортирано сред първо и второ четене на държавния бюджет.

Другото реализирано решение е за децата от уязвимите групи на възраст от 4 до 6 години възраст в това число, страната да заплаща таксата за детската градина. Критерият ще е обвързван с приходите и всяка община ще дефинира тези деца, които ще получат безвъзмездна детска градина. Този интервал обгръща и предучилищната възраст.

Държавата ще открие и фонд в идващите три години, в който ще се заделят по 70 млн. лв. за строителството на детски градини и ясли там, където е належащо,

От 1-ви януари 2020-а година първият ден от болничния няма да се заплаща и остава за сметка на жителите. Вторият и третият ден ще се поема както и до момента от работодателите. Това, съгласно ръководещите, е опит за прекъсване на злоупотребите с подправените болнични.

"Ангажиментът ни е минималната пенсия да стане 300 лева До края на ръководството, вървим в тази посока ", съобщи Валери Симеонов. Попитан дали партия "Атака " е взела участие в разискванията за бюджета, той отговори: "Атака " е изключена от коалиция "Обединени патриоти ".

"Коалиция ГЕРБ – "Обединени патриоти " е непокътната. Тя не е изменена. Самата коалиция "Обединени патриоти " е изменена ", разясни Симеонов.

На въпрос за какво в този момент разискват текстове от бюджета, водачът на НФСБ уточни, че към този миг са настоящи поправките, които ще бъдат импортирани сред първо и второ четене. Той напомни, че до в този момент бяхме в интервал на избори.

"При този бюджет мъчно може да се направи индексиране на пенсиите, само че ще го заложим в идващия ", сподели още Симеонов. По думите му в този момент това може да се направи, с цел да извадим тези най-бедни хора, които имат стаж и възраст. "Малко от малко страната е длъжна да им подаде ръка, тъй като те съставляват най-бедното съсловие от обществото, а са работили цялостен живот ", уточни водачът на НФСБ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР