От първи април цената на природния газ вероятно ще се

...
От първи април цената на природния газ вероятно ще се
Коментари Харесай

КЕВР обяви дали парното и токът ще поскъпват

От първи април цената на природния газ евентуално ще се увеличи с 0,82 на 100, в случай че Комисията за енергийно и водно контролиране /КЕВР/ реши до утвърди предлагането на Булгаргаз " ЕАД, заяви пред публицисти през днешния ден ръководителят на КЕВР Иван Иванов, след публично разискване на предлагането, написа Блиц.

КЕВР ще реши каква да е цената на синьото гориво на закрито съвещание на 28 март.

Заради сходно малко нарастване няма да се покачва цената на парно отопление, топла вода и на електрическата енергия на контролиран пазар, сподели Иванов.

През юни КЕВР прави годишен обзор на електроенергийните сдружения и този обзор ще дефинира ценовите решения за силата от втората половина на годината, добави Иван Иванов. Дружествата неведнъж декларират огромни нараствания и в случай че се съобразим с тях, цената на тока може да скочи и два пъти, акцентира той. През последните години решенията на КЕВР са консервативни и ние не позволяваме съществени промени на цената на електрическата енергия, сподели Иванов.

" Булгаргаз " ЕАД изиска нарастване на цената на синьото гориво с 0,82 на 100 от първи април, тъй като на интернационалните пазари се увеличи цената на петрола от 62 на 67 $ за барел / един барел е близо 159 литра/ и се повишаха котировките на щатския $, сподели Николай Павлов, изпълнителен шеф на сдружението.

Дългът на " Топлофикация " София към " Булгаргаз " все още е 140 млн. лв.. От сдружението бяха поели ангажимент да ни заплащат от януари до март по 60 млн. лв. месечно, само че очевидно и тяхната събираемост не им разрешава да погасяват дълга си, добави Павлов. За отговорностите на топлофикациите в Бургас, Плевен и Враца има съглашения за разсрочване и те заплащат настоящите и просрочените си отговорности, както и лихвите по тях, добави Павлов.

Павлов уточни, че не може да предвижда какво ще стане с цената на природния газ от юли, всичко зависи от интернационалните пазари, само че е допустимо да има леко поевтиняване на суровината, евентуално с към един %.

" Булгаргаз " ЕАД е оповестило на 15 март търг за покупка на 144 млн. куб. метра природен газ. Това е първата процедура за покупка на природен газ, с ясни правила, по европейските стандарти и всички могат да дадат предложения.Точката на доставка ще разреши синьото гориво да бъде доставено от всички вероятни направления и да бъде складирано в хранилището в Чирен, заяви още Николай Павлов.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР