От партията поискаха и изслушване на енергийния министър в оставка

...
От партията поискаха и изслушване на енергийния министър в оставка
Коментари Харесай

ГЕРБ: Настояваме за незабавен избор на нов председател на КЕВР

От партията желаеха и чуване на енергийния министър в оставка Александър Николов
От ПГ на ГЕРБ – Съюз на демократичните сили приканиха за незабавно приемане на процедури за избор на нов ръководител на КЕВР. Това съобщи Десислава Атанасова откакто стана ясно решението на Конституционния съд, който разгласи избора на ръководител на енергийния регулатор за.

„ Решението на Конституционния съд значи, че всички решения на КЕВР в този състав могат да бъдат оспорени от всяка заинтригувана страна. Това значи колапс за българската енергетика. Очакват ни доста тежки месеци за българската енергетика. Трябва да се вземат съответни решения. Ако не го разбирате, и единствената ви реакция е да викате от втория ред, това значи, ме в действителност сте тотални дилетанти “, сподели Десислава Атанасова.

„ Служителите на КЕВР са длъжни да не извършват нито една заповед на Станислав Тодоров “, изясни Радомир Чолаков.

От партията настояха незабавно да бъде изслушан в Народното събрание министърът на енергетиката в оставка Александър Николов.

Припомняме, че Конституционния съд беше сезиран по проблема с избора на ръководител на КЕВР от ГЕРБ-СДС.

„ Надявам се, че всички противоконституционни решения, за които ГЕРБ сме сезирали, ще завършат по същия метод “, акцентира Атанасова пред публицисти.

Делян Добрев от своя страна предизвести за заплаха при нарушени доставки на газ, каквито се чакат, в случай че КЕВР няма ръководител.

„ В решението на Конституционен съд се споделя, че се анулира решението за ръководител, т.е. КЕВР към този момент няма ръководител. Ако до идната седмица не се избере ръководител, и се разпусне държавното управление и Народно събрание, няма да има ръководител в идващите 3 месеца. Ако нямаме регулатор, кой ще дефинира цената на газа “, попита Делян Добрев.

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР