От партията на Бойко Борисов са склонни да преговарят за

...
От партията на Бойко Борисов са склонни да преговарят за
Коментари Харесай

ГЕРБ очаква десницата да се отрече от ПП в името на кабинет


От партията на Бойко Борисов са склонни да договарят за държавно управление, в случай че третият мандат отиде при Демократична България, само че преди този момент желаят от десницата на процедура да се отхвърли от Политическа партия. Това се схваща от коментар на лидера на герберските депутати Десислава Атанасова на конференция в Русе.

Тя показва, че „ няма нищо по-естествено от това партии, които са от едно европейско семейство, да работят дружно за държавно управление “. Така има поради обстоятелството, че както десницата, по този начин и ГЕРБ-СДС са обвързани с Европейската национална партия.

После обаче упорства: „ Ако мандатът бъде връчен на Демократична България, ние чакаме да изискат поддръжка, само че и да дадат ясна оценка за всичко, което се случи при ръководството на Промяната – корупционните кавги „ Джемкорп ”, ББР, затварянето на Мариците и Плана за възобновяване, единият лев от всеки литър гориво, който беше краден от българските жители. “ Атанасова декларира, че откакто се извърши това изискване, тогава може да се водят диалози за кабинет.

Всичко изброено са в действителност въпроси, по които хората на Бойко Борисов непрекъснато нападат групировката на Асен Василев и Кирил Петков. Иначе казано, като упорстват за „ ясна оценка “ от страна на десните, герберите в действителност желаят Демократична България да схване тяхната позиция във връзка с Политическа партия. Ясно е, че това би било и краят на всяка опция за евентуален съюз сред Политическа партия и Демократична България.

Атанасова слага и още едно изискване, на което партията й от дълго време държи – в едно бъдещо постоянно държавно управление да не вземат участие като министри Кирил Петков, Асен Василев и Бойко Рашков. „ В 48-ото Народно събрание имаше „ коалиция ” на разсъдъка от систематичните партии против коалиция на популизма. В този смисъл лява партия, каквато се обрисува да е " Продължаваме промяната ", не може да има нещо общо с десните или демократичните партии “, изяснява лидерът на депутатите на ГЕРБ-СДС. Не се схваща какво значи „ коалиция на разсъдъка “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР