От партия Продължаваме промяната“ заявиха, че се противопоставят твърдо на

...
От партия Продължаваме промяната“ заявиха, че се противопоставят твърдо на
Коментари Харесай

Противопоставяме се твърдо на всякакъв вид дискриминационна реч и хулигански атаки, заявиха от ПП

От партия „ Продължаваме промяната “ обявиха, че се опълчват твърдо на всевъзможен тип дискриминационна тирада и хулигански офанзиви. Това се показва в позиция на партията във връзка случай на вербално нахлуване по отношение на народния представител от парламентарната група на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ Даниел Лорер.

Ето и цялата позиция на Политическа партия:

В рамките на вчерашния ден /14.03.24 г./ националният представител Даниел Лорер бе заобиколен компактно от група хора, които бяха разпознати от медиите като последователи на Политическа партия „ Възраждане “, и атакуван вербално. След като Лорер напуща кафене наоколо до Народното събрание, той става жертва на хулигански прояви и тирада на омразата на база неговия еврейски генезис.

Политическа Партия „ Продължаваме Промяната “ се опълчва твърдо на всевъзможен тип дискриминационна тирада и хулигански офанзиви. За нас, като партия в страна членка на Европейски съюз, е неприемливо в XXI век към момента да съществува сходен тормоз на етническа или верска основа.

„ Продължаваме Промяната “ неведнъж се е потвърдила като последовател на свободата на изложение, само че остава яростен съперник на речта на омразата.

Използваме случая, с цел да изразим още веднъж мощно безпокойствие от безнаказаното към този момент разпалване на етническа ненавист в българското общество. С ясното схващане, че се прави с предизборни цели, сме уверени, че безмълвното насърчаване на такова държание надалеч не е безобидно.

Нападението над народния представител Даниел Лорер е неприемливо и чакаме забърканите в тази хулиганска офанзива да бъдат подведени под отговорност.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР