От партия Продължаваме промяната съобщиха, че са изпратили писмо да

...
От партия Продължаваме промяната съобщиха, че са изпратили писмо да
Коментари Харесай

ПП и ДБ ще предложат правителство на малцинството с втория мандат

От партия " Продължаваме промяната " оповестиха, че са изпратили писмо да всички парламентарно показани партии, с което показват готовността си дружно с " Демократична България " да сформират държавно управление с втория мандат с ясни цели и гаранции.

По думите им България има потребност от отговорно и постоянно държавно управление, което да преведе страната през провокациите.

" Страната има потребност от държавно управление, което е готово да поеме политическата отговорност за своите дейности, да застане с същинското си лице пред българските жители и да работи уверено за техните ползи и потребности ", показват от Политическа партия.

" С втория мандат “Продължаваме Промяната ”, с поддръжката на “Демократична България ”, сме подготвени да предложим държавно управление на малцинството с ясни цели и гаранции, които да покажат дали парламентарно показаните партии са подготвени да работят и да вземат решение проблемите на хората или преследват други цели ", допълват още те и изброяват своите цели - понижаване на неравенството в България, подкрепяне на бизнеса, повишение на доверието в демокрацията и влизането ни в Шенген.

Според партията на Кирил Петков и Асен Василев в този парламент доверието сред политическите партии е рекордно ниско, а последните 2 месеца са показателни за неналичието точно на това доверие, както и на устойчиво парламентарно болшинство с ясни правила и цели.

" В тези условия и без да нарушаваме обещанието, което дадохме на гласоподаватели си, да не влизаме в подмолни ангажименти, осъзнаваме, че държавно управление на малцинството мъчно би могло да съществува и да работи сполучливо ", допълват от Политическа партия.

" Единственият метод да се преодолее тази политическа невъзможност е посредством съответни дейности в самия парламент пред очите на българските жители. От ръководителя на Народното събрание, от ПГ на ГЕРБ-СДС, господин Рашидов, зависи цялата законодателна стратегия и целите на работа на 48-ото Народно Събрание, само че роля имат и ръководителите на непрекъснатите парламентарни комисии и депутатите в зала. Ако политическите партии желаят да потвърдят с каузи съществуването на политическа воля да работят за посочените национални задания, дано ръководителите на комисии и депутатите в зала да работят за разглеждане на към този момент импортираните същински значими законопроекти. Затова, в случай че сте подготвени да работим дружно по значимите цели за България, първите действителни стъпки за потвърждаване на тази воля и доказването ѝ на процедура би било насрочването в комисии и гласуването в зала на: закона за КПКОНПИ, отхвърлянето на измененията в Изборния кодекс, приемане на предложенията ни за промени в законите за службите и бюджет ", показват още от партията.

И приключват поканата си към останалите парламентарно показани групи в Народно събрание с апел: " Каним Ви на следващия ден на председателски съвет да обсъдим графика за предпочитано разглеждане на гореописаните законопроекти и да застанете зад апела към президента да обезпечи задоволително парламентарно време преди връчване на втория мандат, с цел да могат политическите групи в 48-я парламент да покажат посредством делата си в зала дали са подготвени да работят за постоянно държавно управление, или желаят да тласнат страната към нови избори. "
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР