От партия Продължаваме промяната настояват главният прокурор Иван Гешев да

...
От партия Продължаваме промяната настояват главният прокурор Иван Гешев да
Коментари Харесай

От ПП настояват Гешев да подаде оставка

От партия " Продължаваме промяната " упорстват основният прокурор Иван Гешев да подаде оставка. В декларация от парламентарната естрада депутатът Милен Матеев прикани прокуратурата да проверява, по думите му, същинските нарушители:

" Ние от " Продължаваме промяната " считаме, че Иван Гешев не дава отговор на високите морални условия за заемане на длъжността " основен прокурор ". С изключение на две храбри дами - Атанаска Дишева и Олга Керелска, останалите членове на Съвета раболепно сложиха в краката на Гешев правния си престиж и морал.

Ние от Политическа партия поддържаме показаните от министър Надежда Йорданова причини - за груби нарушавания, редовно несъблюдение на отговорностите и уронване престижа на правосъдната система от основния прокурор - в настояването ѝ за предварително му премахване.

Оставаме непреклонни в задачата си Иван Гешев да бъде отхвърлен от позицията си на основен прокурор. Прокуратурата би трябвало да проверява същинските нарушители, да проверява големите злоупотреби с публични средства и да работи за богатството на българските жители ".

След 13-часов спор снощи  Иван Гешев резервира поста си като основен прокурор.

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР