От партия МИР излязоха на протест пред Министерски съвет заради

...
От партия МИР излязоха на протест пред Министерски съвет заради
Коментари Харесай

Партия МИР на протест заради забавеното машинно гласуване, предложиха идея за преброяване на недоволните от правителството

От партия МИР излязоха на митинг пред Министерски съвет поради забавянето на машинния избор, като по думите на водача на групировката Симеон Славчев ръководещите съзнателно саботират процеса.
Една окупация би трябвало да стартира когато в постройката се намира самото държавно управление, а не когато то заседава онлайн. Това сподели в отговор на въпрос на БГНЕС водачът на Политическа партия МИР Симеон Славчев.
„ Призоваваме всички Български жители през целия ден, когато имат опция – през обедната си отмора или когато могат да дойдат пред Министерски съвет и да заявят своята позиция за оставката на това държавно управление . За спазването на законите в страта, по този начин както призовахме премиера да съблюдава изборния Кодекс за въвеждането на машинното гласоподаване “, сподели той.

и какъв брой доста са тези, които желаят децата и околните им да се върнат от чужбина.
Лидерът на партията изиска и още оставки, отвън тези, които се желаят в продължение на 35 дни по площадите и улиците на България.
Незабавна оставка на Томислав Дончев, който дава отговор за реализацията на изборния развой в страната. На 12 февруари, 6 месеца обратно, Министерски съвет взе основно решение за въвеждането на машинното гласоподаване и за подготовката на техническите средства за него. Трябваше да бъдат определени параметрите и да бъде стартирана процедурата за публичната поръчка.

До момента Министерски съвет твърди, че са подхванали всевъзможни дейности. Д. Ние настояваме Дончев да подаде оставка, тъй като не е спазил решение номер 100 на Министерски съвет “, обоснова Славчев настояването си и добави, че желае и оставката на шефа на „ Информационно обслужване “ Михаил Константинов, който се е показал като човек, разбиращ от всичко, даже и от ковид.
Според него държавното управление, Централната изборна комисия и Михаил Константинов саботират въвеждането на машинното гласоподаване, което само дава опция за произвеждането на почтени и транспарантни избори у нас.

Ръководителят на консорциума, основал българската машина за гласоподаване Александър Чобанов уточни, че цената на една такава машина е 4000 лева колкото е бил наемът на машините, които са били взети чартърен при провеждането на Европейските избори.
Той увери, че с тази машина устоя на всевъзможни условия, ще може да се употребява 10 години, гласуването става бързо, няма опция гласовете да бъдат манипулирани, както и че се поставя завършек на купения избор.
На въпрос на БГНЕС дали при преместването на резултатите може да се фалшифицират данните при обработването им от " Информационно обслужване ", Чобанов изясни, че в случай че има разминаване с информацията на РИК, те ще имат протокол, публикуван от машините, с който ще желаят да се създадат съответните корекции.

" Когато има смяна, нашият протокол е юридически изискан, по този метод не може да се промени нито един глас. Ако има разлика от протоколите, които виждаме в интернет, непосредствено се сезират съответните органи, с цел да отидат на място да ревизират, в случай че е допустимо. Това желаеме ЦИК да направи. Искаме цивилен съвет да работи дружно с ЦИК, само че освен по време на изборите, а и по време на съвещанията им ", съобщи той.
И добави, че сега не би трябвало да се пипа Изборния Кодекс, тъй като машината им е създадена в сходство с условията на предходните избори.
Чобанов съобщи, че сега компания, доближена до Бойко Борисов работи по нова машина, и допуска, че най-вероятно техните устройства ще бъдат определени, макар че те ще могат да бъдат манипулирани, за разлика от тяхната.
Стана ясно още, че те нямат подготвеност да доставят нужните 12 000 машини, тъй като тяхната цена е 50 млн. лева.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР