От партия ГЕРБ заявиха, че ще работят за 100% диверсификация

...
От партия ГЕРБ заявиха, че ще работят за 100% диверсификация
Коментари Харесай

Да не се връщаме към Газпром

От партия ГЕРБ обявиха, че ще работят за " 100% диверсификация от " Газпром ". Служебното държавно управление да не се връща към нов контракт с съветската компания, прикани водачът на партията Бойко Борисов.

Относно опитите на служебния министър председател Гълъб Донев да отбрани ходовете на държавното управление за подновяването на контракта с " Газпром " и вчерашните изказвания на Асен Василев и Кирил Петков за това, че монополната точка за импорт на нефт е нефтеното пристанище, отдадено на концесия на " Лукойл Нефтохим ", Бойко Борисов сподели:

" Видях Кирчо и Асен по какъв начин си късат ризата, с цел да защитят " Лукойл " - че това била единствената точка и от кое място ще влезе нефт. В момента корабите са на " Litasco ". Както може " Litasco " да вкарва нефт, по този начин може и БЕХ - първото ни предложение - също да вкарва нефт и да получаваме с 1,20 лева по-евтин бензин и нафта ". 

" Вчера видях по какъв начин се бранят съветските компании " Лукойл " и " Газпром " от двете лобита ", добави той.

Борисов упрекна в неистина Кирил Петков и Асен Василев, които настояват, че нефтеното пристанище край Бургас е отдадено на 35-годишна концесия и съобщи, че то в действителност е част от активите на " Лукойл Нефтофим ", а на концесия е отдадена акваторията му.

„ Нефтохим “-Бургас  през 1999 година е приватизиран от държавното управление на Иван Костов. Пристанищният комплекс по контракт е тяхно. В следствие „ Нефтохим “ се трансформира в най-големия вложител. 2011 година сме дали концесия на екваторията, с цел да могат да корабите да дебаркират там. „ Промяната “ приказват нелепости. Не е правилно, че България няма различен пристанищен комплекс. Във Варна също има нефтено пристанище ", разяснява Борисов. 

" Гълъб Донев сподели, че нямало решение отвън „ Газпром “. В нашата стратегия ние сме споделили 100% диверсификация. Има способи. Моля ги да не се връщат към „ Газпром “, уточни той. 

" Нека публицистите да ревизират истински ли са фактурите, които ние демонстрираме. Така няма да разрешават на „ Промяната “ да шикалкавят ", моли водачът на ГЕРБ. 

" Българите схванаха, че в случай че не бяха депутатите от ГЕРБ-СДС да се преборят за таван на цените на тока, към този момент всичко щеше да е банкрутирало. Но една страна, която всеки месец по 600 000-700 000 лева дотира бизнеса, какъв брой ще издържи!? ", сподели още той.

Междувременно някогашният министър на енергетиката Делян Добрев още веднъж предложения на спор за цената на газа Кирил Петков и Асен Василев.

" Асен Василев и Кирил Петков, в случай че обичат, да заповядат в която желаят телевизия, в колкото желаят часа, с цел да уточним истината ", прикани той.

" Асен Василев приказва, че бюджетът бил на остатък. Кой рационален човек взима заеми всяка седмица и заплаща лихви върху тях, с цел да ги държи като остатък?! Защо министър председателят желае нов заем от над 6 милиарда, а служебният финансов министър в своята прогноза сподели да се готвим за десетки милиарди заеми - над 15 милиарда Това значи да забравим за Еврозоната ", продължи Борисов с рецензиите.  

" Задава се финансов апокалипсис, сподели го и служебният финансов министър, където пазарите ще ни ударят пестник. Ще се задейства и процедурата за свръхдефицит ", добави той.

" ГЕРБ-СДС - Бургас ще подари средствата от предизборната акция, отделени за концерти, на фамилията на починалия при осъществяване на служебните си отговорности служител на реда Атанас Градев. Помага се от душа и от сърце. Тихо, без доста звук. Майка ми все споделяше: „ хвърли зад теб и ще намериш начело “, заяви от морския град лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

" До мен е Мартин Харизанов, познавам го откогато беше на 1 година, през днешния ден той е втори в листата на ГЕРБ-СДС-Бургас. Той също е част от самодейността за подкрепяне на фамилиите на починали служители на реда и пожарникари. Благодарен съм на всички последващи управления на Министерство на вътрешните работи, тъй като продължава тази самодейност до ден сегашен ", сподели още Борисов.

" Хаосът и разрухата са видни. Аз чаках да ни покажат по какъв начин се строи вярно и бързо, само че две години не се строи нищо. Те пристигнаха с обещанието за 4 автомагистрали на година, за 3-4 моста. Северният обход на Бургас се забави - ние го оставихме съвсем подготвен, трябваше единствено да боядисат и да сложат мантинели. Спряха „ Хемус “, „ Струма “, стопираха градежа на околовръстните на Хасково и Пловдив. Автомагистрала „ Тракия “  не се поддържа ", изреди Борисов.  

" Ние постоянно сме се старали да водим акция, в която демонстрираме направено и да предлагаме решения ", добави водачът на ГЕРБ. 
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР