От партия ГЕРБ направиха демонстрация на това как избирател може

...
От партия ГЕРБ направиха демонстрация на това как избирател може
Коментари Харесай

ГЕРБ разкриха шашма с машините - как да гласуваме два пъти

От партия ГЕРБ направиха проява на това по какъв начин гласоподавател може да гласоподава с една машина два пъти, и то за един и същи избор. Членове на партията обясниха, че в методическите инструкции на ЦИК написа, че човек няма право да гласоподава повторно, в случай че към този момент е дал своя избор и се е подписал. Но в случай че не се е подписал, той има право да изиска второ гласоподаване.

Зам.-председателят на партията Томислав Дончев уточни, че към момента управляващите не са дали отговор на въпроса за 228-те машини, които се намират под защита в столичен склад и са отвън броя устройства за гласоподаване.

" Вместо явен отговор за машините, ни се карат за какво задаваме въпроси. Ние не в ролята си на политици или претенденти, а в ролята си на жители просто питаме. Когато има нещо неразбираемо, то би трябвало да получи своя отговор ", съобщи Дончев на ексклузивен. С него бяха Бойко Борисов и Тома Биков.

„ Едва ли има нещо по-лошо от избирателен развой, в който никой не има вяра. Днес ще зададем още въпроси “, добави той. „ Има ли пропуск в разпоредбите за осъществяване на избори, който разрешава жител да гласоподава повече от един път – ще ви кажа, има “, разяснява Дочнев.

Вторият въпрос е обвързван с ЦИК. Решения там се вземат с гласоподаване – транспарантно, ясно, обществено. По отношение на куп неща обаче, цялото ЦИК делегира доверието си единствено на няколко индивида, които никой не ги знае кои са. Там има освен въпроси, само че и доста смущаващи обстоятелства “, добави той.

От партията направиха проява и демонстрираха по какъв начин елементарно разпоредбите могат да бъдат надхитрени и по този начин един човек да гласоподава два пъти или за президент или за парламент.

Тома Биков описа за трима специалисти в ЦИК - Александър Кирков, Пламен Желязков и Тодор Цолов, които се занимават с така наречен ключ за машините. " Братът на Александър Кирков пък работи в ДАЕУ и се занимава със узаконяването. Какво се получава: единият брат основава ключа, другият го утвърждава ", разяснява Биков.

Всички те са оставили заплати от по 10 000 лв. и са отишли да работят за 2000 лв., посочи той.

„ Всичко това е подбудено от моя някогашен вицепремиер и министър – Христо Иванов. Този стожер на демокрацията, който желае да си присвои това име, ни се кара, че задаваме въпроси. Той знаел, че тези машини били в камион. Те са без разлика от тези, които са сертифицирани. Ние зададохме обикновен въпрос – за какво са при другите в държавен склад? Гледайки тази скица с четири индивида, те може да са най-хубавите IT експерти. Как ние да сме сигурни, че този програмен продукт, братът като го ревизира, ще се окаже, че е правилен в действителност? Вече като ги хванахме, че 228 машини са там и могат да начислят гласове или да понижат за някоя партия гласове, ги питаме – какво толкоз им пречи да се броят разписките? Ще се подаде тъжба и когато съдът разглоби машините, ще види какви са ги вършили”, разяснява Бойко Борисов.

" Казват, че ГЕРБ води кръстоносен поход против машинното гласоподаване, само че всички не помнят че там откъдето са тръгнали кръстоносците то от дълго време е отхвърлено ", разяснява водачът на ГЕРБ Бойко Борисов и даде за образец Германия.
https://www.facebook.com/boyko.borissov.7/videos/641299463897515/?notif_id=1636365811773724&notif_t=live_video_explicit&ref=notif
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР