От партия ГЕРБ дадоха извънредна пресконференция, на която обявиха своите

...
От партия ГЕРБ дадоха извънредна пресконференция, на която обявиха своите
Коментари Харесай

ГЕРБ с нови критики към кабинета: инфлация, добавки, газ, топлофикации, фалити, КЕВР

От партия ГЕРБ дадоха изключителна конференция, на която оповестиха своите рецензии към кабинета " Петков " и направиха оферти за преодоляване на бюджетния недостиг и инфлацията. От партията са пресметнали, че близо 9 милиарда лв. са изхарчени от новото държавно управление през последните месеци.

" Мисля, че отговорите на господин Василев и на министър-председателя Кирил Петков са нужни тук пред цялото българско общество. Защото виждате, че българите обедняват, бизнесите банкрутират и ние призоваваме за незабавни съответни ограничения по преодоляване на тази галопираща инфлация и би трябвало да подчертаем, че това с партии шах и разбори не се случва, а се случва с работа ", сподели Александър Иванов от ГЕРБ.

По думите му министър председателят Кирил Петков и вицепремиерът Асен Василев е належащо да дадат отговори.

Инфлацията от 0,5 на 100 през март 2021 година е 7,3 на 100 през ноември, от което следва да има двуцифрена инфлация през идващите месеци , каквато не е имало от 2008 година, показаха от ГЕРБ. Според партията ограничения по тематиката инфлация липсват.

Лидерът на най-голямата опозиционна партия Бойко Борисов означи, че към момента нямаме бюджет, както и План за въстановяване .

" Шах може да играе всеки, други коне яздят. Днешната ни конференция беше подбудена от един разбор във вестник " Сега ". На базата на него излязоха всички тези цифри, времето на пиара от дълго време мина, близо година те са ръководещи и не може до момента в който бяха министри да не виждат тези цифри ", съобщи водачът на ГЕРБ.

" 9 милиарда за декември и това да остане прикрито от медиите, да не се приказва за 9 милиарда рекордни разноски. Аз настоявам, че тези хора след приказките си по нас няма да построят нищо, дори и велоалея няма да създадат ", сподели Борисов. Продължаваме да сме без бюджет и проект за възобновяване ", добави още Бойко Борисов.

Добавките за пенсионерите също станаха обект на коментар от страна на някогашния министър председател: " Излъгаха в предизборната акция, че ще дадат 120 лв. на пенсионерите, а дадоха 60 лв. ", сподели Борисов.

Лидерът на ГЕРБ разяснява и договорите за азербайджански газ . " Поколения политици от президента Първанов са водили с азерите добросъседска икономическа политика. Помните, когато с Алиев откривахме дружно европейските игри в Баку. 2015-та подписахме, че може и на друга точка да взимаме азерски газ, с цел да може той да влиза в България. Нали всички говорихме за бистрота и че нищо няма да се крие от обществото. Съветвам премиера Кирил Петков да ангажира ДАНС и да откри кой изтече контракта с азерите, тъй като те ще пострадат от това, а също и ние. Ако не се откри провинен подозренията са, че се прави съзнателно ", съобщи Борисов.

Делян Добрев също заподозря съзнателно деяние, което да заплаши връзките ни с Азербайджан. " Нашата цена е по-добра от цената на останалите страни, по тази причина е клаузата за конфиденциалност, приключването на този контракт не е детска игра. 8 години не изтече на никое място, а незабавно след идването на новото държавно управление това се случи. Това заплашва нашата енергийна диверсификация и връзките ни с Азербайджан ", сподели още Делян Добрев.

" Ние както виждате не приказваме " оставка ", а им споделяме " оправете го ". Спрете инфлацията, спрете схемите. Тези големи пари отиват в доста дребен брой хора, става въпрос за милиарди. Ако с тези темпове се харчат парите, ние като съпротива сме длъжни да ги предупредим. Нека забележим какво ще създадат със здравната рецесия, аз съм срещу насилието, всеки би трябвало самичък да избере, а страната да наложи правила, а не да си играят на зелени документи ", сподели още Борисов.

ГЕРБ считат, че " Булгаргаз " и всички топлофикации, които работят на природен газ, са изправени пред банкрут. Бившият министър на енергетиката твърди, че новите ръководещи приготвят политическо предопределение за нов ръководител на Комисията за енергийно и водно контролиране:

" Чувам, че просто имат претендент от тяхната партия - Сабрутев, доколкото разбрах - народен представител от " Продължаваме промяната ", който готвят до края на месец януари да стане ръководител на КЕВР. Той е освен политически обагрен, само че той е и неопитен. Той не може да се оправи с тази задача ", уточни Добрев, представен от БНР. " И аз мощно се надявам да не си мислят, че ще сложат политическо предопределение в КЕВР, с цел да могат да го ръководят по метода, по който желаят. "

Премиерът Кирил Петков съобщи в изявление за Нова тв в неделя, че премахване от поста ръководителя на КЕВР Иван Иванов (чийто мандат от дълго време изтече) би трябвало да стане още през януари.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР