От парламентарната група на Възраждане настояват за предприемане на спешни

...
От парламентарната група на Възраждане настояват за предприемане на спешни
Коментари Харесай

От „Възраждане“ искат спешни мерки в подкрепа на домакинствата и бизнеса

От парламентарната група на " Възраждане " упорстват за предприемане на незабавни ограничения от изпълнителната власт, както и за законодателни ограничения, " които да понижат финансовото задължение върху българските семейства и да подкрепят дребния и междинен бизнес да оцелее в тази обстановка на свободно повишаване на цените ". Това съобщи заместник-председателят на Парламентарната група на партията Петър Петров в декларация от трибуната на Народното събрание.

Според " Възраждане " това може да стане с унищожаване на рестриктивните мерки за бизнеса, " убиващи дребните и междинните компании ", с унищожаване и понижаване на Данък добавена стойност за някои артикули и услуги и с директна финансова помощ за най-бедните български жители. Такива ограничения следва да залегнат и в проектобюджета за идната година, уточни Петров.

" Ако в този момент, в случай че в този миг неотложно не бъдат подхванати ограничения в поддръжка на българските семейства и работещите компании , то доста скоро бъдещите ръководещи ще бъдат принудени да се сблъскат с публичното неодобрение ", предизвести заместник-председателят на групата. Той уточни, че новите ръководещи ще се сблъскат с " недоволството на хиляди небогати и гладни хора, получаващи 300 лв. пенсия и даващи 200 лв. от тях за ток, а останалите 100 лв. за медикаменти, на хиляди работещи български жители, които получават по 700 лв. заплата в България и едвам съумяват да изхранват и да обезпечат топлота на своите фамилии. Ще се сблъскат и с хилядите работещи , останали на улицата поради всеобщи съкращения във компаниите за понижаване на разноските поради високите цени ", уточни Петър Петров .

Той означи стремглавото повишаване на цените на тока за компаниите , повишението на цените на горивата и неизбежното повишаване на храните от първа нужда. По думите му всичко това е в обстановка на " несъответстващи и незаконно налагани ограничавания на жителите и бизнеса от изпълнителната власт ".

" От " Възраждане " сме обезпокоени, че служебното държавно управление не прави нищо да облекчи затягащия се ярем към жителите и за увеличаващите се разноски на бизнеса ", сподели още Петров. " Притеснени сме и от това, че част от партиите, заявяващи смяна в интерес на хората, като че ли неглижират тази тематика понастоящем, улисани в политически пазарлъци между тях във връзка с съдружни съглашения и формули за систематизиране на министерски постове, до момента в който българският народ очевадно изнемогва, чакайки да разпределят държавната трапеза ", разяснява Петров. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР