От парламентарната група на партия ГЕРБ призоваха промените в Закона

...
От парламентарната група на партия ГЕРБ призоваха промените в Закона
Коментари Харесай

Радомир Чолаков: Нагледахме се на извращения с правото в този парламент

От парламентарната група на партия ГЕРБ приканиха измененията в Закона за правосъдната власт да бъдат дадени на Конституционния съд.

Депутатът Радомир Чолаков разяснява, че признатите на второ четене параграфи, с които статутът на европейския прокурор и европейските делегирани прокурори ще се приравни на статута на националните прокурори, е несъответстващо и срамно "

" Нагледахме се, сътрудници, в този мандат на извращения с правото, и популярност Богу, че това Народно заседание завършва, с цел да завърши и мъката, в която се намира нашата специалност. Понеже, за жалост, на следващия ден или вдругиден се разпускаме, няма да имаме време да пуснем искане пред Конституционния съд за оповестяване на противоконституционност на преди малко признатия законопроект, за което госпожа министърката в този момент ще се радва. Надявам се обаче някой от другите оправомощени органи да го направи, с цел да покажем на тези хора, че те не схващат от право и е добре да не се занимават повече с тази материя. Трябва да им бъде показана силата на правото, както до момента Конституционният съд им я демонстрира ", съобщи Чолаков.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР