От парламентарната група на Изправи се! Мутри вън! са поискали

...
От парламентарната група на Изправи се! Мутри вън! са поискали
Коментари Харесай

Изправи се! Мутри вън! иска принудително довеждане с НСО на премиера в парламента

От парламентарната група на " Изправи се! Мутри вън! " са поискали на съвещание на председателския съвет на Народното събрание министър председателят Бойко Борисов да бъде доведен, в случай че се постанова наложително, благодарение на НСО, на чуване в Народното събрание.

Вчера в дневния ред беше препоръчано чуване на министър-председателя, след което от пресслужбата на Министерския съвет оповестиха, че той е излязъл в отпуск, с цел да приготвя плана за нов кабинет на ГЕРБ и ще бъде заместван от вицепремиера Томислав Дончев.

От групата на ИМВ са се позовали на днешна обява, в която се цитира следните конституционни текстове: " длъжностните лица и жителите, когато бъдат поканени, са длъжни да се явяват пред парламентарните комисии и да им дават желаните от тях сведения и документи " и " Народното събрание и парламентарните комисии могат да задължават министрите да се явяват на техни съвещания и да дават отговор на сложени въпроси ".

Според тълкуванието на неназовани в обявата специалисти министър председателят може да бъда длъжен да се яви в Народно събрание, съпроводен от НСО или от Министерство на вътрешните работи.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР