От парламентарната група на ГЕРБ ще направим предложение между първо

...
От парламентарната група на ГЕРБ ще направим предложение между първо
Коментари Харесай

ГЕРБ предложи Бисер Петков да ръководи съвета за хората с увреждания

От парламентарната група на ГЕРБ ще създадем предложение сред първо и второ четене на Закона за хората с увреждания, предвиждащо министърът на труда и обществената политика (Бисер Петков - бел.ред) да продължи да оглавява Националния съвет за интеграция на хората с увреждания . Това разгласи от парламентарната естрада националният представител Светлана Ангелова, съобщи БГНЕС.

По време на дебатите Ангелова разяснява трансформиралата се в противоречива наредба в проектозакона, предвиждаща отрасловият вицепремиер да оглави Националния съвет за хората с увреждания. Оказва се, че това следва да бъде Валери Симеонов, за чиято оставка от дни упорстват протестиращите майки от самодейността „ Системата ни убива “, а мотив за настояването ѝ стана негово изявлението, в което той ги назова „ кресливи дами “ с „ сякаш заболели деца “.

Към настояването Симеонов да поеме политическа отговорност за думите си се причислиха и някои политически партии.

„ Няма драма. Ние сме на първо четене на Закона за хората с увреждания. До влизане в действие на този закон, ръководител на Националния съвет за интеграция на хората с увреждания е министърът на труда и обществената политика “, напомни Ангелова.

Тя прикани всички народни представители да поддържат идното приемане на законопроекта, тъй като съгласно нея с него се реализира уравновесено решение на всички проблеми.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР