От парламентарната група на БСП не съжаляват, че не са

...
От парламентарната група на БСП не съжаляват, че не са
Коментари Харесай

Иван Ченчев: БСП не съжалява, че не се е срещнала със Зеленски

От парламентарната група на Българска социалистическа партия не съжаляват, че не са провели диалози с украинския президент Володимир Зеленски. Ако се бяхме срещнали, той щеше да разбере позицията на българските социалисти, сподели депутатът и заместник-председател на Българска социалистическа партия за България Иван Ченчев в студиото на БиТиВи.


Той уточни, че даването на оръжия по време на боен спор значи той да се зарежда и да продължава. Позицията на Българска социалистическа партия е за неутралитет и за договаряния за мир.

Ченчев изясни, че визитата на президента Зеленски бе функционалност, с цел да се случат решенията в Народното събрание за помощта за Украйна, приемането на декларацията за присъединението на украинската страна в НАТО, обновяването на военните снаряди и продажбата на реактори от АЕЦ " Белене " на Украйна. Оказа се, че никой нищо не изясни на народните представители и никой не взе обосновано решение в пленарна зала на Народното събрание. Една такава декларация за присъединение на Украйна в НАТО може да отвори напрежение в акваторията на Черно море, предизвести Ченчев.


Той добави, че Българска социалистическа партия са взели участие в това да опазят съществуването на всички украински бежанци, само че не поддържат даването на военна помощ. Социалистите не престават да желаят и оставката на военния министър Тодор Тагарев.


Относно депутатския имунитет на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател Бойко Борисов, Ченчев разяснява, че през вчерашния ден нямало подадено заявление за подаване на депутатския имунитет на Борисов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР