От пълно неглижиране преминаваме в паника. Първо това не е

...
От пълно неглижиране преминаваме в паника. Първо това не е
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: От пълно неглижиране преминаваме в паника, това не е едра шарка

" От цялостно неглижиране прекосяваме в суматоха. Първо това не е някакво смъртоносно, ужасно заболяване. Не е едра шарка. Но това заболяване би трябвало да се управлява, с цел да е по-малък напора в лечебните заведения и лабораториите. Да може да върви и стопанската система, и културния живот. " Това сподели пред Българска национална телевизия проф. доктор, шеф на Националния център по заразни и паразитни заболявания за обстановката с сега.
Според професора, не би трябвало да се плашим, а би трябвало умерено да гледаме на казуса, тъй като всичко, което сега става, за него са предупреждавали. Проф. Кантарджиев е безапелационен, че е трябвало да се носят маски на закрито след намаляването на случаите през септември и началото на октомври.
 Кое е 4-тото Д в битката с ковид на проф. Тодор Кантарджиев Кое е 4-тото Д в битката с ковид на проф. Тодор Кантарджиев
Проф. Тодор Кантарджиев доразви правилото за 3-те Д в битката с ковид, което беше негов патент, и добави 4-то Д. Кое ето? " Прол...
" Не очаквайте всичко да се оправи, като сложим маските и като се спрат плановите интервенции, след две седмици можем да усетим, в случай че съблюдаваме някакви персонални правила, няма да са 1500, ще са 1100 дневно ", акцентира той и попита: " Къде бяха инспекциите септември, при започване на октомври? В България след дъжд като се нахлупи качулката, се нахлупва доста крепко. Сега ще има страшни ограничения за надзор, къде беше контролът преди три седмици? "
Според него в този момент всеки би трябвало да пази себе си, фамилията си, с цел да резервира обществото. Това са маските, отстоянията, вярното хранене. Професорът посочи, че не би трябвало да се прекалява с витамини и хранителни добавки, а да има една сдържаност във всичко,и най-важното в този момент е хигиената.
Той посочи, че сега няма недостиг на маски, на дезинфектанти, на работни дрехи, само че за жалост тази рецесия е довела до там, че са изпъкнали някои от слабостите на нашата система.
" 30 години направихме всичко в здравното обучение да понижим броя на студентите, объркахме образованието на междинния медицински личен състав. Нямаме нито задоволително лекари, нито задоволително сестри. Тези, които подлагат на критика в този момент ограниченията, са огромна част от същите, които съсипваха здравното обучение тогава ".
Директорът на Националния център по заразни и паразитни заболявания изясни и по какъв начин се компенсират ограниченията у нас.
 Тодор Кантарджиев: Никакви пейки и бирички, бирата единствено пред тв приемника Тодор Кантарджиев: Никакви пейки и бирички, бирата единствено пред тв приемника
Никакви пейки и бирички, бирата единствено пред тв приемника. Това сподели за „ Фокус “ шефът на Националния център по заразни и па...
" Ако ограниченията са доста строги, значи няма никакъв надзор, това е компенсацията. Ако санкциите са доста огромни, няма никаква събираемост, това е компенсацията. Така съгласно мене не е най-хубавото. Ако септември и октомври бяхме носили маските - казахме какво ще стане, в случай че не се носят маски на закрито, и то стана ".
(ВИДЕО)
Според него в този момент няма потребност да спорим има ли вирус, какъв брой е рисков и ще се оправят ли лечебните заведения, само че най-лошото е, че някои политици, които ние сме избирали, дават неприятен образец.
" Вдигат си рейтинга, тъй като на хората им писна, и на мен ми е неприятна маската, нервира ме, задушава ме, само че това са някои ограничения, които бяха много меки, и все пак щяха да доведат да нямаме това внезапно увеличение ".

 Проф. Тодор Кантарджиев: Целта ни е да не позволяваме внезапно увеличение на случаите Проф. Тодор Кантарджиев: Целта ни е да не позволяваме внезапно увеличение на случаите
„ Ако успеем да изпреварим бързото повишаване на случаите с противоепидемични ограничения, които изискват ограничение на хората и остан...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР