От падането на Берлинската стена, не съм чувал досега чужд

...
От падането на Берлинската стена, не съм чувал досега чужд
Коментари Харесай

Октай: Хората, които фалираха КТБ, стоят зад сделката с ЧЕЗ

От рухването на Берлинската стена, не съм чувал до момента непознат вложител и сериозна компания да показва, че министър-председател им е оказвал напън. Дори и за африкански страни не съм чувал сходно нещо. Това сподели пред "Фрог нюз " някогашният зам.- ръководител на Движение за права и свободи Осман Октай.

"В случая от ЧЕЗ споделят, че си продават активите и се махат от България, тъй като Бойко Борисов води война против тях. В страните от Западна Европа, към които се стремим, политиците си подават оставките за сходно обществено обвиняване. И нашият министър-председател ни излиза с номера, че по тази причина нямал нищо със договорката. Напротив! Фактът, че се показва името му от страна на ЧЕЗ, значи, че точно той стои зад договорката. Ние занапред ще станем очевидци на компрометиращи материали за Бойко Борисов. Те ще дойдат точно от чешката компания. Очевидно е, че тя е решила да разобличи Борисов.

Заради това би трябвало да платим освен 320 млн. евро, с каквато повишена цена "Инерком " се е съгласила. По всяка възможност, тези, които стоят зад Гинка, са си помислили, че в тази цена може да влезе и сметката за арбитражния съд. Чехите търсят от нас 500-600 млн. евро там. За това, че хората зад Гинка, потеглиха на тази рискова обстановка, за сметка на българските жители, в този момент всички ние ще би трябвало да платим сред 700-800 млн. евро.

Това е тяхна втора интервенция след КТБ, нищо, че Делян Пеевски се пробва да скрие от Ахмед Доган, че няма нищо общо с тази договорка. ЧЕЗ и КТБ са взаимно свързани покупко-продажби. Не инцидентно кметът на Пазарджик през днешния ден стана юрист на Гинка ", разяснява Октай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР