От отпуснати авансово 84 млн лв. от Автомагистрали Хемус АД

...
От отпуснати авансово 84 млн лв. от Автомагистрали Хемус АД
Коментари Харесай

От отпуснатите авансово пари за лот 5 на "Хемус" 60 млн. лв. били изтеглени в сакове и чували

От отпуснати предплатено 84 млн лева от " Автомагистрали Хемус " АД на " Водно строителство " АД, за строителството на Лот 5 на автомагистрала " Хемус ", 60 милиона лв. са изтеглени и изнесени в сакове и чували, оповестиха през днешния ден от Министерство на вътрешните работи на брифинг. Преди да се изтеглят парите те били трансферирани на кухи компании, благосъстоятелност на малограмотни и обществено слаби лица. Формално заплащанията били за строителни услуги. Установени са хората, които са наредели прехвърлянето на парите и тези, които са ги изтеглили.

Материалите по случая са докладвани на прокуратурата, като от Министерство на вътрешните работи чакат от прокуратурата да им разпореди следващи дейности за следствие на незаконната скица. Акцията в сряда, при която са претърсени офиси на забъркани в схемата компании била провокирана от сигнали, че се приготвя заличаване на документи.

Според ръководителя на Национална организация по приходите Румен Спецов по тази скица от неплатен Данък добавена стойност страната е ощетена с 20 млн. лева

Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков разгласи, че има данни за подготовка в Гърция на среща на пътни компании, на която да се възнамеряват дейности против служебното държавно управление, в това число и нови митинги с тежка техника в центъра на София.
Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР