От отнета шофьорска книжка за неплатени глоби плевенски полицаи стигнаха

...
От отнета шофьорска книжка за неплатени глоби плевенски полицаи стигнаха
Коментари Харесай

От отнета книжка за неплатени глоби плевенски полицаи стигнаха до 10 кг марихуана, пистолет и заглушител

От отнета шофьорска брошура за неплатени санкции плевенски служители на реда стигнаха до 10 кг марихуана, заглушител и револвер. По случая е формирано досъдебно произвеждане. В ареста с прокурорска мярка за неотклонение е спретнат 38-годишен гражданин на град Трън Пернишко. Това заяви през днешния ден Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Плевен.
Оперативните дейности са почнали на 9 октомври след обяд. При разклона за рафинерията " Плама " край село Ясен униформените спрели за инспекция лек автомобил " Мерцедес ". Оказало се, че зад кормилото седи 38-годишна жена от София, която кара без брошура – свидетелството X било отнето поради неплатени санкции. В колата пътувал и 38-годишният мъж.
Полицаите обаче претърсили возилото и попаднали на два черни платнени сака с четири запечатани найлонови чувала със суха зелена трева. При направените експертизи станало ясно, че тревата е марихуана - с общо тегло 9.592 кг. Намерен е и заглушител за огнестрелно оръжие.
На другия ден служителите на реда претърсили жилището на мъжа и намерили още 6 грама марихуана, една плочка хашиш, револвер със премахнат сериен номер и подложен пълнител с три бойни патрона, както и един пълнител с сложени пет патрони. Назначени са експертизи на противозаконния боеприпас.
На 10 октомври 38-годишната е разпитана в качеството й на очевидец пред дежурен арбитър в Плевенския областен съд. 38-годишният е притеглен в качеството на обвинен. Разпитан е пред длъжностен бранител. С разпореждане на прокурор му е взета мярка за неотклонение " задържане под стража за период до 72 часа " и е наведен в ареста към пандиза Плевен.
Снимка: Архив

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР