От откриването на Европейска столица на културата в Пловдив днес

...
От откриването на Европейска столица на културата в Пловдив днес
Коментари Харесай

Месец след откриването на Пловдив 2019 туристи няма, а и...

От откриването на Европейска столица на културата в Пловдив през днешния ден се навършва един месец, само че в града не се вижда нито напор на туристи, нито поток от вълнуващи събития по планове на " Пловдив 2019 ", обещани ни на 12 януари от височината на Вавилонската кула. Добре е, че театрите, галериите и издателите не престават по традиция да поддържат духовния живот под тепетата и градът не разчита на написаното от фондация " Пловдив 2019 ". Там очевидно си почиват след стартовите старания за ЕСК и последвалия спор за изгодата от изхарчените над 3 млн. лв. за откриващия уикенд. И евентуално събират сили за идващото топ събитие - третото следващо издание на HILLS OF ROCK, от което чакаме в действителност да докара десетките хиляди задгранични посетители.

Малкото туристи, избързали въпреки всичко да видят що за културна столица на Европа сме през януари и февруари, не престават да се препъват през разкопания площад на път от умиращата мъчно Концертна зала към Римския стадион и Стария град. Там, в резервата, ги посреща тишина вместо завладяващи събития във възрожденските къщи. В " Капана " можеш да изпиеш чаша бира или кафе, само че с цел да усетиш културен живот тук, би трябвало да имаш в действителност огромно въображение. В другия " арт " квартал - Тютюневия град - не е за влизане, тъй като изоставените и полуразрушени хранилища потискат, навявайки мрачни мисли. Кино " Космос ", където трябваше към този момент на цялостни обороти да работи мултимедиен и арт юношески център, остава под ключ за цялата 2019-а.

В Община Пловдив в последно време са минали на друга вълна - спорт, макар че и ориста на стадионите тъне в мъгла, както и културната инфраструктура, обещана ни в обилие от " Пловдив 2019 ". При все че бюджетът на фондацията за тази година е близо 8 млн. лв..
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР