От отбора на Макларън обявиха, че техният пилот Фернандо Алонсо

...
От отбора на Макларън обявиха, че техният пилот Фернандо Алонсо
Коментари Харесай

Алонсо дебютира в 24-те часа на Льо Ман с Тойота

От тима на Макларън оповестиха, че техният водач Фернандо Алонсо тази година ще дебютира в именитата конкуренция за устойчивост "24-те часа на Льо Ман ". 36-годишният испанец ще взе участие в надпреварата, както и в колкото кръгове от Световния шампионат по устойчивост WEC му разрешава календарът на Формула 1 със заводския тим на Тойота.

Алонсо призна, че постоянно се е вдъхновявал от великия Греъм Хил, който през 1960 година печели Гран При на Монако, Индианаполис 500 и "24-те часа на Льо Ман ". Постижение, определяно като "Големия шлем " в моторните спортове.

Fernando to compete in upcoming rounds of @FIAWEC with @Toyota_Hybrid, including this year’s 24 Hours of Le Mans: https://t.co/vJ7c9cwNVJ pic.twitter.com/SXYJp2ZUMH
— McLaren (@McLarenF1) January 30, 2018
"Никога не съм крил, че една от огромните цели, които съм си сложил в кариерата, е да печеля Големия шлем в моторните спортове - Гран При на Монако, Инди 500 и "24-те часа на Льо Ман ". Опитах в Инди предходната година и бяхме доста близо, само че изпуснахме шанса си в края ", разяснява Фернандо.

"Тази година имам опцията да се състезавам за успеха в Льо Ман с помощта на Макларън. Много неща могат да се объркат в сходна конкуренция, изключително с болида. Готов съм за предизвикването и ще дам всичко, на което съм кадърен, за успеха ", приключи испанецът.

Повече информация за Формула 1 можете да прочетете на уеб страницата formula1.sportal.bg


Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР