От опозицията само мрънкат и развалят атмосферата в комисията по

...
От опозицията само мрънкат и развалят атмосферата в комисията по
Коментари Харесай

Цитат на деня: От опозицията само мрънкат и развалят атмосферата в комисията

От опозицията единствено мрънкат и скапват атмосферата в комисията по защита, вместо да са удовлетворени какъв брой доста работа свършихме. Това сподели през днешния ден по Българска национална телевизия ръководителят на комисията Константин Попов.

Той добави, че е очаквал сътрудниците му от Българска социалистическа партия най-малко да предложат нещо градивно, а освен да възразяват против покупката на бойни самолети F-16 за армията.

Константин Попов сподели още, че дотук се стига след " едно голямо изпитание, траяло дълго време ". Според някогашния шеф на Военновъздушни сили, в случай че договорът бъде изпълнен, България ще има най-хубавият военен аероплан в района, който превъзхожда турските и гръцките.

Миналата сряда кабинетът утвърди параметрите на контракта за покупка на F-16, а ден по-късно министърът на защитата Красимир Каракачанов подписа пакета от 4 контракта. В понеделник държавното управление на изключително съвещание актуализира бюджета, с цел да се обезпечат нужните пари за покупката на 8 нови изтребителя F-16 Блок 70 от Съединени американски щати. Сумата от 1,256 милиарда $ би трябвало да бъде платена едновременно, като се чака България да получи назад от Съединени американски щати към 60 млн. $ след решение на Конгреса.

Вчера в комисията по защита на Народното събрание вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов заяви, че Народното събрание би трябвало да ратифицира контракта до 31 юли, с цел да има време Министерството на външните работи да изпрати нотификация, а Министерството на финансите да преведе парите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР