От около две години насам тече ожесточен съдебен двубой между

...
От около две години насам тече ожесточен съдебен двубой между
Коментари Харесай

Защо забраниха iPhone в Китай


От към две години насам тече яростен правосъден дуел сред Apple и Qualcomm - един от най-големите производители на чипове и някогашен сътрудник на Apple. Казусът е привързан главно с това, че съгласно Qualcomm, компанията на Тим Кук нерегламентирано употребява патенти, за които не е получила лиценз.

Вчера, 10 декември, съд в Китай издаде правосъдно предписание против Apple, с което замрази продажбите на няколко съществени модели iPhone на територията на цялата страна. В случая става въпрос за логаритми при обработката на изображения и оперативна технология за превключване от приложение към приложение.

Забраната е наложена на всички модели от iPhone 6s до iPhone X - тези, които сега се купуват най-вече.

 Снимка 338820

Нищо не се загатва за тазгодишните телефони на Apple.

В същото време държанието на Apple по отношение на проблема е малко озадачаващо, в случай че би трябвало да сме почтени. Първоначално компанията отхвърли изказванията на Qualcomm , само че въпреки всичко отстрани софтуера, който се трансформира в ябълка на разкол.

 Тим Кук желае всички да сме с iPhone
Тим Кук желае всички да сме с iPhone

Цените на iPhone са по-достъпни от преди

След това колосът от Купертино внесе тъжба против постановлението на съда и изясни в публично известие, че дейностите на Qualcomm са артикул на обезсърчение.

Гледната точка на компанията за чипове обаче е, че Apple би трябвало да заплати над 7 милиарда $ в санкции и лицензни такси за използването на въпросните технологии.

 Акциите на Apple падат, тъй като никой не желае нов iPhone
Никой не желае нов iPhone

Какви са аргументите за спада в продажби на Apple
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР