От огромно значение за всички е тези избори да излъчат

...
От огромно значение за всички е тези избори да излъчат
Коментари Харесай

Президентът: Дано вотът излъчи солидно мнозинство и повече хора да гласуват

От голямо значение за всички е тези избори да излъчат отговорно болшинство. Важно е също по този начин това болшинство да се употребява от висока легитимност, а тя идва от висока изборна интензивност. Това съобщи президентът Румен Радев при започване на работната среща на " Дондуков " 2 с представители на институциите, виновни за подготовката и провеждането на идните при започване на октомври предварителни парламентарни избори.

Президентът се разгласи за дейна осведомителна акция за машинното гласоподаване.

Трябва да се увеличи доверието в машинния избор. Машинното гласоподаване сподели своята успеваемост и способства за понижаване на купения избор. Необходима е дейна осведомителна капания за машинното гласоподаване. Надявам се че и медиите ще се ангажират, сподели Радев и означи ролята на двете служебни държавни управления, излъчени предходната година и тяхната добра работа в организацията на избори.

От своя страна ръководителят на Централна изборна комисия (ЦИК) Камелия Нейкова подчертава върху съхранението на машините за вота.

Гласуването отвън страната е изключително значим въпрос, уповавам се с Министерство на външните работи да облекчим провеждането на изборите откъм организация, приемане на протоколи.

Моят зов към членовете на СИК е да внимават по какъв начин попълнят протоколите, тъй като всяка една неточност забавя процеса, сподели Нейнкова.

Според нас Министерство на Е-управление има значима роля във връзка с софтуерните въпроси.

Вицепремиерът виновен за организацията и провеждането на изборния развой и министър на вътрешните работи в служебния кабинет Иван Демерджиев съобщи, че всички положителни практики ще бъдат приложени. Като акцент в работата на Министерство на вътрешните работи той означи блян към тези, които изкривяват вота.

Служебният външен министър Николай Милков заяви, че за изборите в чужбина сумата, която е отпусната е 7 635 600 лв..

Смятаме, че сме обезпечени и тази сума ще е изцяло задоволителна, сподели министър Милков.

Като предизвикателство той очерта организацията на гласуването на територията на Русия и на Украйна.

Смеем да се надяваме, че няма да има проблеми в Русия. Там евентуално ще има 3 изборни секции, сподели Милков.

По отношение на Украйна е поискано подпомагане и единодушие за откриване на изборни секции. Там ще разчитаме на локалната българска общественост, тъй като командироването ще е мъчно по време на действителен боен риск, посочи служебният външен министър.

Милков акцентира, че Министерство на външните работи следи и Коронавирус ситуацията по света.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР