От офисите на Нове холдинг, собственост на намиращият се в

...
От офисите на Нове холдинг, собственост на намиращият се в
Коментари Харесай

От офисите Божков са иззети 6332 културни ценности

От офисите на " Нове холдинг ", благосъстоятелност на намиращият се в Дубай предприемач Васил Божков са конфискувани 6332 културни полезности. Това оповестяват от пресцентъра на спецпрокуратурата.

От известието излиза наяве, че следствените дейности в постройката, благосъстоятелност на Божков на " Московска " 43 към момента не престават. От държавното обвиняване разгласиха и видео със част от конфискуваните предмети.

В хода на осъществените от 3 до 5 август 2020 година претърсвания в няколко пространства в офиса, в това число гараж и абонатна станция, са конфискувани нови 268 предмета, притежаващи белезите на движими културни полезности. Така общият им брой доближи 6332 предмета, при регистрирани от обвинения В.Б. по реда на Закона за културното завещание общо 212 артефакта.  

От познавач прокуратурата настояват, че изземването на предметите се " прави при прецизно съблюдаване на процесуалните правила, както и на одобрените интернационалните практики за пакетиране, превозване и предпазване на артефакти, с оглед оптимално опазване на достоверността им ".

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР