От ОДМВР-Бургас излязоха току-що с извънредна информация пред Флагман.бг за

...
От ОДМВР-Бургас излязоха току-що с извънредна информация пред Флагман.бг за
Коментари Харесай

Пожар в къщата на жената-сензор Мая Попова! ОДМВР-Бургас с подробности за трагедията

От ОДМВР-Бургас излязоха преди малко с изключителна информация пред Флагман.бг за положението на потърпевшата нощес в пожар Мая Попова. Тя е била прегледана по неотложност в УМБАЛ-Бургас и поради тежкото й положение, след обработка на раните, е превозена към Клиниката по изгаряния във Варна. Обезобразено е лицето й. Изгарянията са по цялата глава, ръцете, шията и предната част на тялото. Степента на изгаряне е към 40%.

``
реклама

Биографията й е впечатляваща. Баща й се споделя Живко Попов – роден в Бургас през 1930 година, приключил е стопанска система, след което стартира работа като секретар в посолството ни в Лондон, сътрудник на Държавна сигурност. От 1974 година е шеф отдел „ Кадри “ в Министерство на външните работи. През 1976 година става зам.-министър на външните работи и до гибелта на Людмила Живкова през 1980 година той е нейната дясна ръка и непосредствен поддръжник. През 1981 година е задържан, откакто се схваща, че липсват 6,5 млн. лева от общо 9 млн. лева, избрани за честването на 1300-годишнината от основаването на българската страна. Живко Попов е наказан на 20 години затвор за заграбване в големи размери. През 1990 година е амнистиран. Самата Мая Попова приключва гимназия в Лондон, а по-късно Кралската академия по трагични изкуства, ВИТИЗ и „ Социология “ в Софийския университет.

Започва работа в Българска национална телевизия. През 1981 година ражда щерка си от сина на друга видна персона от Тодор-Живково време – Цветан Бояджиев. Той е директно зависещ на шефа на Управление безопасност и охрана (Пето управление н ген. Кашев. По нейни думи, той умира при странни условия, евентуално токсичен от тайните служби, защото е държал в себе си секретна информация за държавното управление. Според самата Попова, в епикризата преди гибелта му пишело, че е болен от рак на черния дроб, само че тя е сигурна, че гибелта не е била естествена. Това се случва през 1984 година Година по-късно Мая Попова се развежда със брачна половинка си Лъчо, само че няма информация каква е повода.

След присъдата против татко й тя е принудена да напусне Българска национална телевизия, само че въпреки всичко й дават опция да се трансферира в БНР. През 1990 година се връща като редактор и кореспондент в „ Отзвук “ и даже прави лична графа „ Неудобни въпроси “, само че е отстранена от генералния шеф Хачо Бояджиев поради, по думите й, морално несходство в характерите им. След 1997 година името на Мая Попова нашумява като човекът-сензор, който може да локализира трусове, употребявайки личната си кожа като географска карта. За първи път на подсъзнателно равнище тя усеща Вранчанското земетресение през 1977 година, което в София е усетено с магнитуд 5,5 по Рихтер. Поредица от неточни прогнози обаче й приписват качества на шарлатанка и последователно известността й заглъхва през 2014 година дефинитивно. През 2017 година татко й Живко Попов е открит в банята вкъщи си мъртъв – с рана в задната част на главата. 40 дни след гибелта му Попова афишира, че той е погубен от човек, който е влезнал по желязно скеле зад къщата, за да търси пари. Твърденията й по този начин и не се потвърждават.

Самата тя твърди за себе си, че обича природата и всичко, което е предричала, е било за да бъдат избавени хора, животни и растения. Казвала е, че усеща земетресението като изтръпване и нараснала температура по избрани места на кожата си – „ като че ли русалката желае да изхвърли рибешките люспи и да се трансформира в човек “. Така изяснява тя своята феноменалност пред феновете, преди да се отдръпна в забвение. Нейни почитатели във Facebook, където профилът й към момента е настоящ, постоянно я питат къде си, кажи нещо.
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментар
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР