От обявяването на извънредно положение заради опасността от разпространение на

...
От обявяването на извънредно положение заради опасността от разпространение на
Коментари Харесай

Варна има нужда от кръводарители

От оповестяването на изключително състояние поради заплахата от разпространяване на ковид , кръводарителите в Районния център по трансфузионна хематология непрестанно понижават. Това сподели в изявление за организация „ Фокус “ - Варна шефът на звеното доктор Жанина Йорданова.
„ Имаме огромен проблем, запасите стартират да понижават. Хронично болните хора, които непрестанно се нуждаят от кръвопреливане, не понижават, а също и онкоболните. Продължава осъществяването на кардиохирургични интервенции ", уточни тя.
Д-р Йорданова увери, че по време на самото кръводаряване, рисковете за заразяване са минимални. „ Всичко касае оценката на самия човек. Как той си дефинира положението. Който се дефинира като здрав, няма никакъв проблем да подари кръв, уточни още началникът на РЦТХ.
По думите ѝ центърът работи с променено време - от 9.00 до 17.00 часа. В звеното работят два екипа на смени през ден. Идеята е да се подсигурява естественият работен развой. На този стадий Кръвният център не работи в събота и неделя, само че медиците имат подготвеност за наряди при потребност, изясни още доктор Йорданова.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 23 март
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР