От общо осем задържани фенове след мача с Англия, само

...
От общо осем задържани фенове след мача с Англия, само
Коментари Харесай

Само един с обвинение за хулигантство след мача с Англия

От общо осем арестувани почитатели след мача с Англия, единствено един се снабди с обвиняване. От известието на прокуратурата излиза наяве, че той е имал предходни сходни прояви и сега е в изпитателен период. Останалите, които бяха арестувани, най-вероятно ще се разминат с санкции.

18-годишният юноша е упрекнат в безчинство с необикновен цинизъм и смелост и сега е арестуван за 72 часа. Утре ще бъде изправен пред Софийски областен съд по искане за налаге на най-тежката мярка " задържане под стража ", написа defakto.bg.
Въпросният Ц. Гечев ще дава отговор в това число за това, че си е свалил гащите на националния стадион „ Васил Левски “, показвайки „ отношение “ към съперниците. И то на два пъти. Младежът показвал междинен пръст, отправял нацистки привет и други.

Публикуваме цялото известие на Прокуратурата:

„ На 16.10.2019 година, от 01 районно управление (на МВР) Столична дирекция на вътрешните работи са докладвани преписки за осем лица (задържани за 24 часа по реда на ЗМВР), по отношение на зародили произшествия на футболната среща сред националните тимове на България и Англия, извършена в гр. София, на 14.10.2019 година на Национален стадион „ Васил Левски “ и нарушавания на публичния ред, изразяващи се в отправяне на обидни реплики и жестове към присъстващи на стадиона лица. След преценка на събраните в хода на инспекцията данни, наблюдаващият прокурор е решил, че същите не са задоволително за формиране на досъдебно произвеждане, като е предписан отвод от формиране на такова. Същевременно, материалите са изпратени назад на началника на 01 районно управление (на МВР) Столична дирекция на вътрешните работи – за ангажиране на отговорните осем лица с административнонаказателна отговорност по Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия (ЗООРПСМ).
В следобедните часове на вчерашния ден, от Столична дирекция на вътрешните работи са докладвани и материали, касаещи формирано под управлението и надзора на Софийска районна прокуратура досъдебно произвеждане за закононарушение по член 325, алинея 2 Наказателен кодекс (хулиганство, отличаващо се с извънреден цинизъм). По това произвеждане също е било арестувано лице (за 24 часа, по реда на ЗМВР). След запознаване с материалите по делото, наблюдаващият прокурор е изготвил разпореждане за привличане на обвинения Ц. Гечев (на 18 години) към наказателна отговорност за описаното нагоре действие, като в същото време е издадено и разпореждане за задържането му за период до 72 часа. Гечев е упрекнат в това, че по време на футболната среща, е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото – показвал междинен пръст, показвал нацистки привет с изпъната нагоре дясна ръка, обърнал се с тил към игрището, свалил си сивото долнище /анцуг/ и на два пъти си посочил задните елементи, като действието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм. Гечев е осъждан, като действието е осъществено в изпитателния период на предишно негово наказание.
Разпоредено е привеждане на Гечев в постройката на СРС на 18.10.2019 година – за разглеждане на искане за взимане по отношение на него на мярка за неотклонение „ Задържане под стража “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР