От общо 95 000 кв.м. офис площи, предвидени в проекта

...
От общо 95 000 кв.м. офис площи, предвидени в проекта
Коментари Харесай

VMWare нае 20 хил. кв. м. офиси в Garitage Park и мести целия си екип

От общо 95 000 кв.м. офис площи, планувани в плана Garitage Park, 20 000 кв.м. ще се употребяват от VMWare.

[Garitage Park] Още по тематиката
MBL: Наемите на офис площи клас Б в София са се повишили

Според консултантската компания новото строителство и спадът в търсенето може да притиснат наемите в дълготраен проект
16 яну 2018
Forton: Сделките с офис здания ще движат капиталовия пазар през 2018 година

Наемната цена за първокласни офис площи ще продължава да бъде към 13.5 евро/кв.м
9 яну 2018
Санджай Пуунен: Искаме 50-те най-големи телекома в света да са наши клиенти

Главният действен шеф на VMware пред " Капитал "
29 окт 2017
VMware ще удвои броя на чиновниците си в България

През идващите няколко години те ще доближат 1500 души
3 окт 2017
Под Витоша за 180 млн. евро

На терен от 167 декара над Бизнес парка ще се появи нов комплекс от офиси и жилища - Garitage Park
15 окт 2016 Българското отделение на софтуерната компания VMware е сключила една от най-големите покупко-продажби на офис пазара за последните години. След като преди по-малко от 3 месеца основният й изпълнителен шеф Пат Гелсингър разгласи, че компанията възнамерява да удвои броя на чиновниците си в България до 1500 души, във вторник стана ясно, че целият й личен състав от развойните центрове в страната ще бъде изместен в многофункционалния комплекс Garitage Park, където са наети офиси с обща повърхност от 20 хиляди кв. м. Според Colliers International, които са медиатори по договорката, тя е най-голямата в пазара на офис площи за последните 10 години в България. Малък акционер в вложителя на Garitage " София парк " е някогашният изпълнителен шеф на Colliers Атанас Гаров, а главните са от Казахстан.

Дългосрочен наем

Сделката е подписана в последните дни на предходната година, като договорът за наем е с първична дълготрайност от 10 години с опция за удължение, разяснява за " Капитал " Диана Стефанова, ръководещ шеф на развойните центрове на VMware за България.

От общо 95 000 кв.м. офис площи разпределени в четири здания, които са планувани в плана Garitage Park, 20 000 кв. м. са наети от VMware. От парка разясниха пред Капитал, че офисите на софтуерната компания ще заемат цялата втора постройка и два етажа от трета постройка. Стойността на договорката не се показва, само че междинните цени за офиси клас А варират сред 12 и 14 евро на кв. м., само че и зависят от повърхност, период и други параметри. В момента VMwarе употребяват две офис гради - на бул. Цариградско шосе и на бул. Г.М. Димитров.

" Предварително оповестените през предходната година проекти броят на чиновниците да се усили от към 700 до 1500 в идващите няколко години остават непроменени. Чрез новата постройка ще осигурим оптимално отлични условия на работа в съобразена с природата среда, както и достъп до последни нововъведения на всички сегашни и бъдещи чиновници на компанията. ", сподели още Стефанова

По проект новите офис пространства на VMware би трябвало да са подготвени за асимилиране през 2019 година и целият екип на компанията да се обитава там. От Garitage Park разясниха, че за останалите офиси в комплекса сега се водят договаряния с двама други евентуални наематели.

За комплекса и технологиите

Изграждането на многофункционалния комплекс Garitage Park стартира при започване на октомври 2016 година Първата фаза на плана, която включва първите две офис здания, 48 къщи и 14 жилищни здания с жилища, както и главно учебно заведение, е планувана да завърши при започване на 2019 година

" Garitage Park съумя да се приближи най-вече до основните ни условия, а точно съвременни технологии, предпоставки за непрекъсваемост на нашите бизнес процеси и отлични условия за работа на нашите чиновници ", споделя Диана Стефанова, представена в известие до медиите.

В комплекса, който се намира над Бизнес парка в Младост 4, се плануват 90 000 кв.м. зелени площи, детски и спортни площадки, както и уреди, които спомагат за основаването на устойчива среда, като слънчеви панели и станции за електроммобили. Обявената инвестиция в него е 180 млн. евро.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР