От общо 9 задържани във връзка с расисткия скандал на

...
От общо 9 задържани във връзка с расисткия скандал на
Коментари Харесай

От заподозрени 9 души за расизма на България - Англия само един отива на съд

От общо 9 арестувани по отношение на расисткия скандал на мача България - Англия, само 18-годишният Цветан Георгиев Гечев ще отиде на съд, излиза наяве от известие на прокуратурата.
Гечев е упрекнат, че по време на футболната среща, е направил непристойни дейности, жестоко нарушаващи публичния ред и изразяващи очевидно пренебрежение към обществото – показвал междинен пръст, показвал нацистки привет с изпъната нагоре дясна ръка, обърнал се с тил към игрището, свалил си сивото долнище /анцуг/ и на два пъти си посочил задните елементи. Според наблюдаващия прокурор, действието по своето наличие се отличава с извънреден цинизъм и е наказуемо по по член 325, алинея 2 Наказателен кодекс (хулиганство, отличаващо се с извънреден цинизъм). За такова нарушение, наказването е до 5 години затвор. Гечев е осъждан, като действието е осъществено в изпитателния период на предишно негово наказание.
За другите арестувани 8 души обаче прокурорът споделя, че не са открити задоволително доказателства от полицията, с цел да бъдат съдени. Затова прокуратурата ги връща назад на I-во РПУ, с инструкции да бъдат санкционирани - по Закона за запазване на публичния ред при провеждането на спортни мероприятия (ЗООРПСМ).
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР