От общо 711 скривалища в страната едва 370 са в

...
От общо 711 скривалища в страната едва 370 са в
Коментари Харесай

Повечето скривалища са негодни или не могат да се ползват

От общо 711 скривалища в страната едвам 370 са в положително или приемливо положение, само че за част от тях срокът за привеждане в подготвеност е една седмица. Другите 341 са в неприятно положение или са неизползваеми по предопределение, а за възобновяване им са нужни доста пари и осъществяване на строителни действия. Това се споделя в отговор на министъра на вътрешните работи Валентин Радев до депутата от Българска социалистическа партия Христо Проданов в границите на парламентарния надзор, представени от " Сега ".

Държавата и общините са притежатели на 409 противорадиационни укрития, от тях годни са едвам 152. Други противорадиационни укрития са частни, защото са построени в подземни етажи на жилищни блокове. От отговора на министъра не се схваща какъв брой тъкмо са те, само че безусловно всички са негодни.

Според Радев аргументите за неприятното положение на оборудванията са липса на пари, на фрагменти за поддръжка, неразбираем статут на собствеността, липса на строителни бумаги, а и на характерни условия към самите обекти. Огромна част от тях са построени преди 1990 година " Предстои създаването на план за нова разпоредба за ред за създаване, поддържане и потребление на груповите средства за отбрана (общо название на сходни обекти - бел. авт.), както и характерните условия към тях ", заяви Радев.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР