От общо 1765 работещи в здравната система на област Смолян

...
От общо 1765 работещи в здравната система на област Смолян
Коментари Харесай

Доайен в пулмологията от Смолян: Ще се ваксинирам, но при повече информация!  

От общо 1765 работещи в здравната система на област Смолян 498 лица са декларирали предпочитание да се – това съставлява 28,2%, заяви през днешния ден доктор, шеф на Регионалната здравна ревизия.   
Тя посочи, че не престават организацията на имунизационния развой до приемането на имунизацията през месец януари, каквито са упованията.
„ Човечеството се е избавило от доста болести с помощта на имунизациите. Когато обаче се стартира имунизация или ново лекуване, или каквото и да е друго от този жанр, хората, които ще  вършат имунизацията, и тези, които ще я получат, би трябвало да са известени какво се цели с имунизацията - кои хора могат да бъдат, какви са противопоказанията или страничните резултати. Това го има за всяка ваксина, за всеки препарат. Само акция: " Трябва да се имунизираме! " не е задоволителна “, е мнението на пулмолога доктор Златка Шопова. Тя е дълготраен шеф на диспансера за туберкулозно заболели, който бе закрит. Не е серпантина да практикува специалността си и е извънредно почитан доктор, доайен в специалността за област Смолян.
Според нея хората би трябвало да са наясно какво се чака, тъй като се опасяват и по този начин е редно.
„ също би трябвало да са наясно с всичко това, тъй като не дай, Боже, да има някакви странични резултати, тогава ще стане доста комплицирано. Когато хората са уверени и знаят защо става въпрос, ще го създадат. Няма различен метод, няма по какъв начин да стане без ваксина. Много е рано още да се каже какво ще се случи след 2-3-5 години, само че имунизациите са свършили голяма работа за цялото човечество “, означи доктор Шопова. 
На въпрос дали ще се имунизира тя отговори: „ Ще се имунизирам в случай че или когато знам повече информация за имунизациите. Става въпрос и за мен, и за околните ми. Мисля, че по-голяма част от хората по този метод ще решат казуса “.
На същия въпрос дадоха отговор и всички участници в днешния брифинг. 
„ След всичко това, което чухме от експертите, по-скоро да, ще се имунизирам “, отговори регионалният шеф Недялко Славов.
„ Аз също съм декларирала предпочитание, зависи какво ще се случи досега, в който дойдат имунизациите. Знаете, че имат и противопоказания “, отговори доктор Кубатева.
 Йорданка Фандъкова съобщи, че ще се имунизира против ковид Йорданка Фандъкова съобщи, че ще се имунизира против ковид
„ Аз съм подготвена да се имунизирам. Моят брачен партньор, който е доктор се е записал в групата с първите лекари “. Това съобщи кметът на...
„ Да, аз ще се имунизирам “, отговори доктор Марин Даракчиев – изпълнителен шеф на регионалната болница.
„ Да, и аз ще се имунизирам “, отговори пулмологът доктор Григор Лалов, работещ в Ковид-отделението на МБАЛ – Смолян.  
На въпрос към доктор Кубатева по какъв начин прави оценка % на работещите в системата на опазването на здравето, декларирали подготвеност да се имунизират, тя отговори, че все още процентът е като междинния за страната и приема нещата като естествени.
„ Оттук-нататък чакам да има повече информация, съответна за всяка една ваксина, която ще бъде прилагана. На базата на тази информация пациентите ще бъдат осведомени от персоналните си лекари, от всички медицински експерти, които ще бъдат ангажирани с този развой. Надявам се с подробната информация, която ще пристигна, да бъдем уверени в качествата на имунизациите и това какво в действителност можем да чакаме с акта на ваксиниране “, уточни доктор Кубатева.  
По думите на доктор Лалов медиците не престават да натрупат познания за диагностика и лекуване на.
 Експерт: В хода на акцията отрицателното отношение към имунизациите може да се промени Експерт: В хода на акцията отрицателното отношение към имунизациите може да се промени
Масовата имунизация против ковид освен е допустима, тя ще се случи, сподели пред БНР доктор Валери Цеков, ръководител на Българското с...
„ Впечатлението ми е, че това заболяване е доста непредвидимо. Не е както всички споделят - елементарен грип. То не е грип.  Протичането му както може да е доста леко, по този начин може да е девиантно (отклоняващо се значително от нормата – б.а.), с доста бързо утежняване, с много  увреждания на доста  органи и системи, съобщи пред публицисти през днешния ден доктор Григор Лалов. Той работи във Вътрешно поделение на регионалната болница, така наречен Ковид-структура. Специалист е по пулмология и фтизиатрия с подготовка по бронхоскопия и функционално проучване на дишането.
Лошото съгласно него е, че това заболяване утежнява съпътстващите болести. „ Нашите пациенти - както в региона, по този начин и в страната, са с много съпътстващи болести. Част от тях са нелекувани, занапред се откриват се в хода на лекуването на ковида. Като клинично протичане то главно визира дихателната система. Засяга белите дробове и е с едно тежко затруднение, което мъчно се повлиява на лекуване – това е васкулитът, с респираторен дистрес, с нарушение на оксидинацията на организма, надлежно с всички други последици, което води това след себе си - утежняване на положението на сърдечно-съдовата система, на метаболитната система, на нервната система и така нататък “, изясни доктор Лалов.
„ От опита през тези месеци - всеобщо заболели и с пневмонии, виждам, че доста огромна част, но доста огромен % от пациентите са почнали антибиотично лекуване още от първия ден или сами, или по телефона. За мен това е безусловно нелогично и ненормално “, акцентира пулмологът доктор Златка Шопова. По думите й обаче такова безотговорно и излишно потребление на антибиотици в доста случаи по-нататък носи последствия -  развива се устойчивост, която ще даде " плодове " след години.  Безконтролно е и амбулаторното лекуване.
„ Много огромна част от хората си купуват антибиотици за всичко, което може да им пристигна на разум. В сегашната обстановка някои от лекарите, освен общопрактикуващите, предлагат по телефона антибиотици - един, два, три. Казвам го от опит, а не някой да ми го е съобщил. Това за мен е безусловно погрешно. Първо, вирусните инфекции не се въздействат от антибиотици. Антибиотиците правят работа по-нататък и не може по този метод да се работи. Голяма част от хората в действителност вземат антибиотици без да пита. След това персоналният доктор или различен доктор споделя: " Спри това и вземи еди-какво си " и след две седмици към този момент е с пневмония и е към този момент при доктор Лалов или е амбулаторно. Не единствено за антибиотиците - такова безотговорно самолечение е безусловно ненормално “, съобщи още доктор Шопова.
Според нея всяка зараза може да покаже минусите на една здравна система, само че в България имаме продължителен минус – на медицински фрагменти.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР