От общо 17 хил. автобуса, които са преминали технически преглед

...
От общо 17 хил. автобуса, които са преминали технически преглед
Коментари Харесай

Около 6000 автобуса в страната не са оборудвани с колани

От общо 17 хиляди рейса, които са минали механически обзор през годината, под 6000 са създадени в интервала преди 2006 година, когато не е имало условие за монтиране на колани в рейсовете. Това сподели зам.-министърът по превоза Ангел Попов , представен от пресслужбата на ведомството.
Днес той, депутатът от отрасловата парламентарна комисия Станислав Иванов, изпълнителният шеф на Изпълнителна организация " Автомобилна администрация " Бойко Рановски и специалисти организираха среща с представителите на техническите служби за инспекция на редовността на транспортните средства. Основна тематика на полемиката бяха софтуерни оферти по отношение на идно изменение на Закона за автомобилните транспорти за въвеждане на наложително условие за съоръжение на рейсовете с маршрутни написания над 30 километра с предпазни колани.
По думите на Попов част от рейсовете софтуерно разполагат с опция за съоръжение с защитни колани. След злополуката с рейс край Своге, при която починаха 17 души и която докара до три министерски оставки, от Асоциацията на потърпевшите при произшествия пресметнаха, че преоборудване на остарял рейс с колани коства към 2 хиляди лева
По време на днешната среща лабораториите за тествания на транспортни средства предложиха да създадат безвъзмезден разбор на рейсове, които сега са без колани, с цел да изготвят планове какъв брой време и средства ще са нужни за преоборудването.
Представителите на техническите служби бяха безапелационни, че слагането на колани в рейсовете може да избави множеството евентуални жертви при пътен случай, като дадоха за образец водача на авариралия край Своге рейс, който единствен в транспортното средство е употребил защитен колан и е оживял с минимални пострадвания.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР