От Областната дирекция на МВР в Пловдив дадоха обяснение защо

...
От Областната дирекция на МВР в Пловдив дадоха обяснение защо
Коментари Харесай

ОДМВР-Пловдив за събличаните в дискотека: Акцията е законна

От Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пловдив дадоха пояснение за какво са били. По време на брифинг шефът старши комисар Васил Костадинов съобщи, че интервенцията е била законна и няма превишаване на полицейските пълномощия, макар че посетителите се оплакаха, че всичките 400 са били съблечени голи, с цел да бъдат тествани за владеене на опиати.

Старши комисар Костадинов означи, че е обществена загадка, че в сходни заведения се разпространявали и употребявали наркотични субстанции . По думите му поради това методът и методът на инспекциите в такива нощни заведения е друг от ежедневната полицейска активност. Практиките били разнообразни според от потенциала на заведението.

Срещу двама души и незнаен причинител са били формирани досъдебни производства . По данни на хора, участвали на място, е открит грам марихуана и пакетче с прахообразно вещество с тегло 0,5 грама .

„ Разбирам положението, в което са се озовали огромна част от посетителите на заведението. Но сътрудниците са решили, че това е верният метод да се извърши инспекция. Това, което ми рапортуваха, е че са били обособени 4 пространства – две за дами и две за мъже, където са осъществявани инспекциите. Действително е имало подобен вид инспекции, само че те са били ориентирани към съответни лица, за които е имало данни за закононарушение “ , съобщи още той.

Директорът на ОДМВР-Пловдив разкри, че е имало оперативна информация за наркоразпространение в заведението , а методът на провеждането на акцията е било субективно решение на ръководителя й.

Същевременно от управлението на нощния клуб разясниха пред „ NOVA “, че инспекцията е била тенденциозна и унизителна за всички гости и ще подадат тъжба в прокуратурата.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР