От обикновена платформа за качване на снимки, лека по лека

...
От обикновена платформа за качване на снимки, лека по лека
Коментари Харесай

Кристиано Роналдо, Ювентус, Instagram и колко печели футболистът от социалната мрежа

От елементарна платформа за качване на фотоси, лека по лека Instagram се трансформира в многоизмерна мрежа, която генерира милиарди посредством най-различни бизнес модели.

Най-популярният от тях е моделът, при който даден инфлуенсър получава избрана сума, с цел да популяризира даден артикул пред аудиторията си.

Докато при някои по-неизвестни персони тези суми съставляват добре пристигнало допълнение към главния им приход, при световноизвестните звезди спонсорираните постове могат да донесат в действителност баснословни суми.

Такъв е казусът с Кристиано Роналдо, който с изключение на всичките си призове във футбола, държи и короната за най-вече почитатели в Instagram - цели 186 милиона.

Наскоро компанията Hopper HQ, която предлага разнообразни маркетингови услуги в областта на обществените медии, разкри, че " заплатата ", която Роналдо взима от Instagram, е по-голяма от тази, която получава от Ювентус.

Според данни на Hopper HQ един пост в обществената платформа носи на футболиста към 975 000 $ или към 47.8 милиона $ на година, до момента в който заплатата му в Ювентус възлиза на " едвам " 34 милиона $ на година.

С приходите си от реклами на шампоани, боксерки, спортни артикули и какво ли още не Роналдо изпреварва Instagram звезди като Емили Ратайковски, Селена Гомес и Кайли Дженър, които са известни с високите си възнаграждения, генерирани в обществената мрежа.

/lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР