От обещаните от министъра на здравеопазването един милион теста за

...
От обещаните от министъра на здравеопазването един милион теста за
Коментари Харесай

МОН има тестове за малките ученици до 10 декември

От обещаните от министъра на опазването на здравето един милион теста за възпитаници през вчерашния ден дойдоха 168 800, заяви пресцентърът на Министерството на образованието и науката в формалния си информативен канал във вайбър.

От МОН прецизират, че дружно с запасите от предходни доставки сега в склада на Българския Червен кръст в село Лозен са налични 283 100 теста. Те едвам обезпечават присъственото образование на децата от първи до четвърти клас до 10 декември тази година.

" МОН продължава да чака с неспокойствие обявените от Министерството на здравеопазването още милиони проби, с цел да върне в клас учениците от пети клас нагоре ", декларират от просветителното министерство.

Вчера в отговор на въпрос по време на конференция по кое време по-големите възпитаници ще се върнат в клас, здравният министър доктор Стойчо Кацаров сподели, че това е решение на министъра на образованието.

" Аз съм издал заповед, че те могат да се върнат, в случай че е обезпечена безвредна среда. Министърът на образованието и науката основава организацията по връщането на децата от 5-ти до 12-ти клас в учебно заведение и преценя по кое време това може да се случи ", сбито добави Кацаров.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР