От обема й зависи дали приложенията ще работят гладко RAM

...
От обема й зависи дали приложенията ще работят гладко RAM
Коментари Харесай

Колко RAM памет ни трябва за Windows 10

От размера й зависи дали приложенията ще работят безпрепятствено

RAM паметта от основно значение за продуктивността на компютъра (снимка: CCO Public Domain)

Наред с процесора и други характерности, основен съставен елемент при избора на компютър за Windows 10 е оперативната памет. От нейния размер зависи в огромна степен дали приложенията ще вървят безпрепятствено или ще ни късат нервите.

1GB RAM памет е минималното редовно условие за 32-битовата версия на Windows 10, само че почтено казано този вид не е за препоръчване. 1GB RAM памет ще ви е задоволителен единствено за съществени интервенции като скромно сърфиране в интернет, е-поща, текстообработка и базови интервенции с изображения. Но даже и тези базови задания ще бъдат мъчителни, тъй че избягвайте конфигурации с 1GB RAM.

На последващо равнище е 2GB RAM , която е минималното редовно условие за 64-битовата версия на Windows 10. С подобен размер памет може да вършиме съвсем всичко с компютъра си, въпреки и с взаимни отстъпки – даже гейминг, редактиране на изображения и видео, работа с пакети като Microsoft Office, отваряне на дузина раздели (табове) в браузъра.

Недостигът на повече RAM ще бъде спънка за системата, само че 2GB са задоволително, с цел да свършите някаква действителна работа. Разбира се, забравете в този случай за тежки приложения като Adobe Photoshop. Но в случай че сте вложили в покупка на Photoshop, значи ще имате пари и за повече RAM.

4GB – рационалният най-малко

Стигаме до 4GB – размер, при който ще усетите сензитивна разлика в продуктивността на компютъра. Имайте поради обаче, че в случай че сте на 32-битов Window 10, тогава ще имате достъп единствено до 3,2GB от конфигурираните 4GB. При 64-битовата операционна система отпада това ограничаване.

За да работим удобно с Windows 10 компютър, ни би трябвало най-малко 4GB RAM (снимка: CCO Public Domain)

Разликата в продуктивността сред система с 2GB RAM и такава с 4GB е като сред деня и нощта, разясняват от ZDNet. Дори на 32-битова система, която лимитира RAM-а до малко над 3GB, увеличението на продуктивността си коства цената. Освен, че приложенията ще работят по-бързо, можете да пуснете повече приложения по едно и също време, което е доста комфортно, в случай че работите с пакети като Microsoft Office или Adobe Creative Cloud.

Всички, като се изключи най-евтините и базови системи под ръководство на Windows 10, към този момент се оферират с най-малко 4GB RAM.

8GB – новият стандарт

Още по-добре, несъмнено, е да имате 8GB оперативна памет. За доста консуматори към този момент това е минимумът. Ако купувате или изграждате машина, предопределена за редактиране и визуализиране на видео, или просто желаете бърза система за всевъзможни други приложения, тогава 8GB RAM в действителност е минимумът за удобна работа.

Неслучайно, това е размерът RAM памет, препоръчван от Adobe за консуматори, които употребяват приложенията в Creative Cloud, както и минималната оперативна памет, доставяна с новите Mac компютри на Apple. 8GB RAM не е толкоз скъпо решение – да, ще би трябвало да платите повече за готовата настройка, само че в магазините за съставни елементи спомагателен модул 4GB може да ви коства към 40 лева

16GB и повече – коства си за някои приложения

Повече от 8GB RAM – да вземем за пример 16GВ – също има смисъл, в случай че употребявате принадлежности за виртуализация като Microsoft Hyper-V или VMware Workstation и изключително в случай че работите с няколко виртуални машини по едно и също време.

64-битовите версии Windows 10 Pro, Enterprise и Education поддържат до 2 терабайта (TB) RAM, до момента в който 64-битовата Windows 10 Home е „ лимитирана ” до 128GB. Имайте поради също какъв брой и какъв вид RAM поддържа дънната ви платка – тази информация е налична в документите на компютъра, като несъмнено, можете да се консултирате и с доставчика на системата.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР